hola

La Regidoria de Medi Ambient ha informat que l’olor forta a sulfats-detergent i la pel·lícula oliosa que es va observar ahir dimecres a la tarda a la riera de Caldes no era cap abocament il·legal i, segons anàlisi realitzada eren innòcues per a la salut de les persones i de la fauna.

L’alerta sobre un possible abocament va arribar als volts de les set de la tarda. Després d’una inspecció ocular l’Ajuntament va deixar constància als Agents rurals del Vallès Occidental. Quinze minuts després l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va informar que al matí s’havia registrat un col·lapse a un col·lector d’aigües municipals de Palau-solità i Plegamans. El vessament era del mateix tipus que quan plou molt i es sobrepassa la capacitat del col·lector, però, com que en aquest cas no ha plogut, la concentració d’impureses era major. L’ACA va informar que la incidència a Palau es va registrar durant quatre hores i que s’havien fet analítiques que havien demostrat que els paràmetres estaven per sota dels estàndards. Tanmateix l’ACA va alertar que al llarg del dia d’avui podien encara baixar residus sòlids.

El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, ha explicat que els residus abocats a l’alçada de Palau i que van arribar a Santa Perpètua per la riera de Caldes eren inofensius i que es devien a un col·lapse en un col·lector com quan hi ha una pluja abundant.El col·lapse va abocar durant quatre hores al matí. Joan Martínez recorda que durant el dia d’avui podria baixar alguns residus sòlids del mateix abocament.

El regidor de Medi Ambient ha explicat que la salubritat de les aigües no va suposar cap perill, segons els informes de l’ACA.

Foto: Riera de Caldes / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus