hola

 

Les preinscripcions escolars per al segon cicle d’Infantil, Primària i Secundària Obligatòria seran del 13 al 22 de maig. Per tal de reduir la presència de les famílies en els centres educatius, les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica al portal preinscripcio.gencat.cat. Només es podran fer de forma presencial amb cita prèvia els últims 3 dies, a partir del dimarts 19. La cita prèvia es podrà demanar a les webs de cada centre i del Departament d'Educació.

Els centres educatius hauran de penjar a internet la màxima informació del seu projecte educatiu per compensar la falta de portes obertes que no es va poder realitzar a causa de la pandèmia. Per al batxillerat, la preinscripció serà del 27 de maig al 3 de juny.

La conselleria ha anunciat que també elimina "la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre", i queda substituïda pel formulari telemàtic i la tramesa de la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Les preinscripcions seran telemàtiques però es reservaran tres dies per fer-les presencial només en alguns casos

A Santa Perpètua hi ha cinc escoles públiques de Primària (Els Aigüerols, La Florida, Santa Perpètua, Bernat de Mogoda, Santiga), dues concertades (l’Escola Tabor i el Col·legi Sagrada Familia), els instituts Rovira-Forns i Estela Ibèrica i l’escola Barcanova, amb ESO modificada.

Preinscripció presencial

Pel que fa a la preinscripció presencial, només es podran fer amb cita prèvia els últims 3 dies, a partir del dimarts 19. La cita prèvia es podrà demanar a les webs de cada centre i del Departament d'Educació. Els centres hauran estat desinfectats i condicionats prèviament i es faran servir el menor nombre d'espais possibles, amb mampares separadores, com ja s'ha fet en alguns establiments, i es dotarà de mascaretes, guants i pantalles facials el personal que hagi de fer els tràmits, com a màxim 5 persones segons ha donat a conèixer el Departament d’Educació.

El regidor d'Educació, Pere García, ha expressat que l'Ajuntament garantirà la desinfecció dels centres educatius en els temps de la preinscripció presencial i que treballarà amb els centres per assegurar les condicions sanitàries exigides pel Departament. 

El procés de preinscripció s'havia de fer entre el 23 de març i l'1 d'abril, però la crisi sanitària del coronavirus va impedir-ho.

Sobre les inscripcions a les Escoles Bressol Municipal, el regidor d’educació, Pere García ha explicat que en els propers dies l’Ajuntament donarà a conèixer les dates de preinscripció i el procès però tot apunta a que serà de manera telemàtica amb dies reservats per fer-ho presencialment.


Període de matriculació

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre. Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-. Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

Podeu consultar més informació a la pàgina web del Departament d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus