hola

 

Aquesta tarda el Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua viurà un moment històric ja que serà la primera vegada que se celebri una sessió plenària de manera telemàtica. L’emergència sanitària i les mesures de prevenció de contagi han motivat aquesta solució per tal que els òrgans de govern municipals puguin continuar exercint la seva funció. Just abans de la sessió plenària, l’alcaldessa, Isabel Garcia, llegirà una declaració de la Junta de Portaveus consensuada amb els grups municipals de SPEC, Republicà, PSC i Cs davant de l’evolució de la pandèmia del coronavirus i la seva afectació a Santa Perpètua.

La declaració fa referència a la unitat de tots els grups municipals davant d’aquesta emergència sanitària «Tan si som govern com oposició ens uneix l’objectiu de cuidar la ciutadania, de vèncer aquest gran repte que ens ha plantejat la pandèmia minimitzant els seus efectes en pèrdues de vida i nous contagis, i de col·laborar en la necessària recuperació econòmica i social de Santa Perpètua de Mogoda».

Els quatre grups municipals demanen a la ciutadania que continuï amb el seu comportament «exemplar» de respecte de les normes de distanciament social i sanitàries. Una part de la declaració és d’agraïments als col·lectius de voluntaris i de professionals públics i treballadors/es de sectors essencials que «ens han cuidat i acompanyat, i han fet possible les nostres necessitats».

Després de la lectura de la declaració de la Junta de Portaveus és previst guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals d’aquesta pandèmia que malauradament també s’ha emportat la vida d’alguns perpetuencs.

L’ordre del dia de la sessió plenària del mes d’abril consta de deu punts, però passarà a la història per ser la primera que es faci de manera telemàtica.

La ciutadania el podrà seguir per Youtube, Facebook i per Ràdio Santa Perpètua 


El portaveu del grup municipal de SPEC, Adelino Macías, ha destacat la unitat dels grups municipals en aquestes setmanes d’emergència. Macías ha agraït la feina feta pels departaments municipals per poder fer aquest plenari i que el pugui seguir la ciutadania i ha subratllat que el més important és que es puguin seguir celebrant els plens.

Per la seva part, la portaveu del grup municipal Republicà, Montse Vinyallonga, ha explicat que davant d’una situació d’emergència sanitària com la que patim el primer era atendre la ciutadania i prendre les mesures per pal·liar les situacions que ha portat i un cop fet això tocava reprendre les sessions del Ple. Vinyallonga s’ha mostrat convençuda que ara cal treballar per l’ara i pel demà. 

Pere García, el portaveu del grup municipal del PSC, ha destacat que el coronavirus ha fet adaptar tots els òrgans de govern a una nova realitat telemàtica i ha explicat que s’ha buscat la millor eina per evitar intrusismes durant la celebració de la sessió.

Del grup municipal de Cs, Kevin Romero afirma que dins de l’excepcionalitat del moment es tenen les eines suficients com per adaptar-se i fer les sessions plenàries telemàticament. 

La sessió plenària del mes d’abril se celebrarà avui a les 19 hores. Serà la primera vegada que el Ple es reuneixi de manera telemàtica. El programa de videoconferències que s’utilitzarà és jittsi i s’emetrà a través del servidor de Localret. La novetat és que la sessió serà retransmesa en directe a través del canal Youtube de l’Ajuntament ComunicacióSPM. També, com és habitual, es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i al facebook de l’emissora municipal.

 

Foto: Sala de plens buida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus