hola

 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per sol·licitar amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus la suspensió de la regla de la despesa per tal que els ajuntaments puguin destinar el superàvit municipal i els romanents per abordar les polítiques necessàries per protegir la ciutadania, especialment la més vulnerable, de les conseqüències de la pandèmia. Garcia destaca a la missiva el paper essencial dels ajuntaments en la gestió de la crisi tal i com s'està fent «en la mesura de les nostres possibilitats per atendre a tota la població que, d'un dia per l'altre, s'ha vist immersa en una situació excepcional econòmicament i socialment».

Volem atendre adequadament les necessitats de la població

Isabel Garcia reconeix a la ministra algunes de les mesures financeres i pressupostàries acordades pel govern de l'Estat que poden permetre a alguns ajuntaments l'impuls de mesures de protecció i promoció social de les persones vulnerables, però considera que encara moltes entitats locals no es poden acollir a aquestes mesures per poder afrontar i donar resposta a aquesta crisi a causa de la manca de superàvit i d'altres restriccions que posen en primera instància el pagament del deute. La primera edil perpetuenca també recorda a la titular d'Hisenda que la Comissió Europea i l'Eurogrup ja van suspendre el 20 de març l'aplicació del Pacte d'Estabilitat i Creixement, per afavorir que els governs estatals poguessin incrementar la seva despesa pública tot el que fos necessari per combatre la propagació del coronavirus i mitigar les seves conseqüències econòmiques.

L'objectiu d'aquesta mesura que sol·licita l'alcaldessa de Santa Perpètua és permetre que «l'administració més propera pugui atendre adequadament les necessitats de la seva població». «Esperem que el govern d'Espanya també vagi en aquesta direcció i assumeixi la proposta que li faig arribar», conclou la primera edil perpetuenca.

Una desena de municipis catalans també han tramés aquesta carta a la ministra. Es tracta dels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Cervelló, Pallejà, Badalona, Montornès del Vallès, Castellbisbal, La Sénia, Corbera d'Ebre i Pinell de Brai.

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus