hola

Els carrers de Santa Perpètua han recuperat aquest diumenge una part important de la seva vida. Els infants han tornat a trepitjar els carrers i zones verdes després de sis setmanes de confinament per evitar la propagació del coronavirus. Tot i les estrictes mesures de distanciament social, la canalla ha gaudit de la sortida, que havia de ser d’una hora com a màxim i sense allunyar-se més d’un quilòmetre de casa seva. Hem acompanyat a algunes famílies de Santa Perpetua en aquest desconfinament i ens han explicat com han anat aquests primers dies.

El Josep Rosell és un veí del barri de Can Folguera. Té dos fills de 12 i 13 anys. Ell és treballador d'una fàbrica a Barberà i a causa de la Covid19 li han aplicat un ERTO. La seva dona és la Lluïsa i treballa a un servei essencial. Com la resta d'infants, des d'ahir van poder sortir al carrer i ens expliquen que van rebre la notícia amb molta alegria. Després de tants dies sense sortir ni fer activitat física ha anat molt bé. Els primers dies de confinament estaven desanimats perquè de cop i volta van deixar d'anar als entrenaments de bàsquet i a l'escola i això va costar d'acceptar. Poc a poc, a casa, s'han anat acostumant a les rutines confinades i, malgrat la situació, han estat capaços d'acceptar-les. Per sortir van amb mascaretes i guarden les distàncies socials establertes i el que més desitgen és que torni la normalitat.

La Taïs Puigdelliura és mare de dos nens de 7 i 11 anys que d’entrada no volien sortir al carrer pel fet d’haver de portar les mascaretes i també per les condicions de tot plegat. Aquesta va ser la seva primera reacció en saber que a partir del 27 d’abril podrien sortir una hora diària. Però, segons explica la Taïs a la tarda s’ho van repensar i van sortir tots tres a caminar.

Són algunes de les històries de famílies perpetuenques que, tenen molt clar que la situació és greu i cal seguir totes les normes de seguretat. 

Així ho fa també la Conchi Rubio i el seu fill, que portaven més de 40 dies sense sortir de casa. Rubio fa teletreball i amb la seva parella van decidir que només ell sortiria durant el confinament. Per a ella i el seu fill la sortida al carrer va ser estranya ja que no estaven còmodes amb les mascaretes i amb les mesures de seguretat. Per aquesta família la sortida no ha estat del tot agradable perquè al petit li agrada jugar al carrer amb els seus amics i això encara no és possible. Ells han decidit no tornar a sortir fins que no es recuperi la normalitat.

Per la seva banda, Pedro Téllez, i la seva família consideren que els infants han donat una lliçó als pares aquest primer dia de sortida al carrer. El seu fill, de 7 anys, no volia sortir al carrer, només volia fer-ho a les zones comunes de la mancomunitat on resideix però finalment s’ha adreçat al recinte firal i afirma que després de quinze minuts volia tornar a casa per que no podia jugar amb altres infants. I és que els nens el que més volen és recuperar la total normalitat. Per a ells, els canvis han estat molt significatius.

La Carol Marín fa teletreball i té cura d’una nena de set anys. El seu home ha pogut fer teletreball durant dues setmanes abans de veure’s afectat per un ERTO. Durant aquestes sis setmanes de confinament la Carol explica que la seva filla ha portat la situació molt bé però que molts cops s’ha avorrit. Quan va saber que podria sortir al carrer es va posar tan contenta que comptava els dies que faltaven i diumenge, com el que més trobava a faltar era el contacte amb altres persones, es van dedicar a passejar fins a casa d’amics per saludar-los des dels balcons.

També hem parlat amb una veïna de la Florida, l'Ana Ruiz. És mare de tres fills de 4, 6 i 8 anys i intenta teletreballar amb ells ja que el seu home pertany a un dels serveis essencials i de fe. De fet, amb aquesta situació fa més hores de les habituals, fins i tot en cap de setmana. Aquesta combinació està sent complicada i han hagut d’establir unes normes, horaris i pautes per poder portar tot endavant i mantenir unes rutines a casa. Ahir diumenge quan els van proposar sortir amb les bicicletes va ser una entrada d’aire fresc tot i que els feia molt de respecte. Avui ja volien tornar al carrer. L'Ana explica que, per a ella, el més complicat és veure la seva filla petita perquè està boja per tornar a l'escola i jugar amb els seus amics. Per a ells, les videoconferències estan ajudant a passar aquests dies.

 

Foto: L'Oriol Rosell amb el seu pare i germà en el seu primer dia de desconfinament / Josep Cano

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus