hola

La primera jornada de sortida autoritzada dels infants menors de catorze anys a Santa Perpètua des de l'inici de l'Estat d'Alarma es va desenvolupar ahir diumenge 26 d'abril amb normalitat en termes generals, segons ha explicat la Policia Local. Malgrat tot, durant el dia es van registrar conductes que no respectaven les normes del desconfinament, posant en risc la salut de les persones.

Dues patrulles de la Policia Local i altres dues de voluntaris de Protecció Civil es van desplegar pel municipi per informar a la ciutadania sobre les normes del desconfinament i ajudar en allò que fos necessari.

La Policia ha explicat que les zones de Mas Costa, la Rambla i el parc Central van ser els espais més concorreguts i que majoritàriament es va sortir més al matí, a partir de les 11.30 hores, que a la tarda, quan es va registrar més presència de persones al carrer entre les sis i les set, aproximadament.

Entre les conductes inadequades, es va constatar la sortida de menors acompanyats dels dos progenitors i la creació de grupets de persones xerrant a la via pública sense respectar les distàncies ni el temps mínim estipulat. També a la tarda els agents van haver de dissoldre grups d'adolescents que havien quedat al carrer.

La Policia Local ha demanat a la ciutadania responsabilitat per tal de poder realitzar unes sortides responsables i segures amb el compromís col·lectiu en la lluita per aturar la pandèmia

Amb motiu de l'autorització per part del Govern de l'Estat de les sortides als menors de 14 anys, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va publicar dissabte un ban agraint la col·laboració de tothom i recordant les normes d'aquestes sortides. El Consistori també ha publicat un seguit de consells que recull els aspectes més destacats de l'autorització de l'Estat. Així, les sortides han de ser un cop al dia durant una hora, entre les 9 i les 21 hores, a una distància màxima d'un quilòmetre del domicili. El Consistori assenyala que no se surti si es tenen símptomes o un es troba malament, aconsella evitar les hores punta si és possible i recomana l'ús de mascaretes per als infants majors de tres anys, si bé no és obligatori. També recorda que, d'acord a la normativa, un adult por sortir amb un màxim de tres infants amb els que convisqui i que no es pot accedir a parcs infantils, zones lúdiques i esportives ni fer ús de les fonts que continuen tancades per la seguretat de tothom. També que els nens i nenes poden sortir amb patinets, bicicletes, pilotes i joguines però que no les poden compartir amb altres famílies. En arribar a casa, s'aconsella seguir totes les mesures d'higiene recomanades com rentar-se les mans amb aigua i sabó i canviar de roba.


Foto: Imatge del passeig de la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus