hola

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut els primers 100 dispositius de ventilació Respira fets a l’empresa perpetuenca MAM i els ha començat a distribuir entre els hospitals catalans. El disseny és de l’empresa GPAInnova de Barcelona. Aquests dispositius donen resposta a l'elevada demanda d'aparells de respiració mecànica a causa del coronavirus, i han estat finançats gràcies a les donacions que ha rebut la Fundació Hospital Clínic.

El CEO de GPAInnova, Pau Sarsanedas, explica que ja s’han entregat al SEM les primeres cent unitats de Respira que tenen l’aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. D’aquest primer centenar de respiradors, una desena s'han entregat a l'Hospital Clínic i una altra desena al Germans Tries i Pujol, els dos centres on s'ha desenvolupat l'estudi clínic amb pacients. La resta aniran a parar a diversos centres sanitaris catalans que han mostrat interès en el dispositiu. Segons declaracions que recull l’ACN, el gerent del SEM, Antonio Encinas, considera de vital importància les donacions que han anat rebent els hospitals i sobretot els projectes de recerca que han permès desenvolupar solucions com la que ofereix GPAInnova. "Amb iniciatives com aquesta hem pogut equipar tots els llits extres de forma efectiva", indica el responsable del SEM.

El director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Canpistol, ha explicat que "vam connectar el respirador a quatre pacients – dos del Clínic i dos del Trias i Pujol – durant 24 hores de forma ininterrompuda", i els resultats de l'assaig clínic han estat molt positius. Tot i que admet que en aquest moment s'ha registrat una davallada de cassos de coronavirus i per tant no necessitaran fer ús d'aquests ventiladors d'emergència, ha considerat que aquesta eina "serà molt útil en cas que pugui produir-se una segona onada de la pandèmia".

La capacitat de fabricació de Respira és de 300 unitats diàries, tot i que en aquest moment s'estan fent un centenar cada dia. La producció dels ventiladors Respira s'està duent a terme a la fàbrica que la companyia MAM té a Santa Perpètua de Mogoda.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus