hola

 

La pandèmia mundial de la Covid-19 ha motivat la suspensió aquest estiu de la colònies d’infants refugiats sahrauís que cada any, des de fa més de vint, organitza a Santa Perpètua l’ONGD local SPSolidària en col·laboració amb el Front Polisari i amb l’Ajuntament de Santa Perpètua. Aquest cop el perill és massa elevat com per mantenir el projecte Vacances en Pau.

Fa uns dies la Delegació Sahrauí a Catalunya va enviar una carta a totes les entitats compromeses amb aquest projecte en la qual informava de la suspensió i anunciava que s’està treballant per trobar alternatives i desenvolupar «un projecte que ajudi a fer un estiu més fàcil i agradable als infants dels campaments». Recordem que Vacances en Pau es desenvolupava els mesos de juliol i agost per evitar, entre d’altres, les temperatures de 50 graus als campaments de refugiats d’Algèria.

La presidenta d’SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que aquest estiu no hi haurà colònies per als infants sahrauís i ha destacat que no és només per la situació a Catalunya de la pandèmia, sinó per la catàstrofe que suposaria que arribés als campaments de refugiats algun infant infectat que portés la Covid-19.

El centre materno-intanfil de Tifariti, a bon ritme

Respecte al projecte actual que duu a terme SPSolidària al campament de Tifariti de construcció d’un centre materno-infantil, Aymerich ha informat que va a bon ritme però que el confinament als campaments i a Tindouf no permetrà durant uns dies adquirir el material necessari. Tot i això, SPSolidària espera que a mitjans de juny l’edifici estigui construït.

El centre materno-infantil compta amb la subvenció de l’Ajuntament de Santa Perpètua, precursor del projecte i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Des de l’ONGD SPSolidària, anuncien que juntament amb el Consistori perpetuenc s’està treballant actualment en projectes de futur. Lídia Aymerich avança que un estarà relacionat amb l’alimentació als campaments ja que es tracta de instal·lar uns molins de gra per transformar els enviaments de Nacions Unides en farines i fer més fàcil la seva utilització. Aymerich diu que «no ens oblidarem d’ells, com ells tampoc s’obliden de nosaltres» en referència als molts missatges d’ànims al poble espanyol que han arribat des dels campaments a través de les xarxes socials.


0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus