hola

L’actual pandèmia del coronavirus està suposant tot un repte per al sector funerari. En la història de Funerària Truyols, que presta servei a Santa Perpètua de Mogoda i a sis municipis més del Vallès Occidental,no havien viscut una situació com aquesta.

Josep Maria Pons, gerent de la Funerària Truyols, afirma que «és obvi que aquesta situació és totalment inusual, però no només per a nosaltres, sinó per a la gran majoria de la societat» En el cas de Santa Perpètua explica que «no hem notat un increment significatiu en les defuncions, ja que la gran majoria de defuncions estan succeint als hospitals i, si la família vol incinerar, van directament al Crematori».

L’empresa ha hagut de canviar els protocols. Ha dividit el personal en equips de dues persones i s’han distribuït entre els diferents tanatoris que disposen a la comarca per tal que no tinguin contacte entre ells, ja que abans tots treballaven a la central, situada a Ripollet.

Segons informa la funerària, en les conduccions de difunts, els treballadors van en dos vehicles individuals per poder respectar la distancia mínima, ja que si hi ha més d’una persona en el cotxe aquesta distància no es pot respectar.

En els Tanatoris, s’han fet rotacions perquè el temps que passa des que un treballador deixa el seu lloc de treball i entra el seu relleu sigui d’almenys 12 hores.

A serveis centrals també s’ha dividit el personal en dos equips, per poder seguir operant amb l'altre equip en el cas que algú es contagiés.

En l’actualitat no hi ha tramitacions presencials amb les famílies. Totes es realitzen per via telefònica, per whatsapp o per email.


Foto; Cementiri de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus