hola

Festa de final del Ramadà a Canta Perpètua el 2019

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha recordat que les festes del Ramadà, que s’iniciaran el proper 23 d’abril, es veuran afectades per la crisis sanitària de la Covid-19 ja que «encara és incert quan finalitzaran l’Estat d’Alarma i totes les restriccions que s’apliquen a causa de la pandèmia que ens afecta».

El mes de Ramadà d’aquest any 1441 de la Hégira comença la tarda del 23 de abril i finalitza el 23 de maig.
«El dejú és una decisió de caire personal que no guarda cap relació amb les mesures sanitàries i de confinament, però pel que fa a les reunions socials i familiars podrien no ser possibles aquest any», ha assenyalat l’Ajuntament que ha afegit que «tant les reunions familiars com les plegaries en mesquites o els menjars solidaris (Iftar) resten prohibides fins a noves disposicions». El Consistori també ha volgut destacar que «és important recordar que tots els desplaçaments estan prohibits excepte per anar a treballar o comprar menjar i medicaments».

Segons dades de la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya, a l’Estat viuen a prop de 880.000 de persones musulmanes, mig milió dels quals a Catalunya. Aquest any, la comunitat musulmana també viurà les festivitats més importants del seu calendari afectades per la pandèmia.

 

Foto: imatge d'arxiu de la festa de fi de ramadà / L'Informatiu

%MCEPASTEBIN%
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus