hola

Els hortolans de la Plana del Molí i aquells que tinguin hort particular a casa seva, com a Mogoda, o en el terme municipal podran anar-hi a collir els productes necessaris per a la subsistència. El comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents va plantejar als òrgans competents de l’Estat la necessitat de reconsiderar la prohibició d’anar a l’hort. El criteri s’ha precisat i a partir d’ara es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament.

Des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones. Amb el nou criteri, a partir d’ara es pot anar a l’hort, si és fora del domicili habitual:

Sempre que sigui un hort del que es cullen productes necessaris per l’autoabastament.

- Si és un hort en el què es tenen animals que s’han de cuidar.

- Si es tracta d’una activitat econòmica.

Atesa la prohibició de traslladar-se a segones residències, queden exclosos d’aquest criteri els horts que puguin haver en aquestes segones residències, als quals segueix estant prohibit anar-hi.

Cal insistir que els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene i per tant, han de ser sempre individuals.

 

Foto: imatge d'arxiu dels horts de la Plana del Molí / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus