hola

El transport urbà de Santa Perpètua és gratuït fins el 9 d’abril. Els conductors dels busos urbans emetran un bitllet senzill sense cost, que no es lliurarà al viatger, sinó que se’l quedarà el propi conductor. Això permetrà que els viatgers continuïn accedint al bus per la porta del darrere, sense haver d’interactuar amb el conductor.

La mesura també permet fer el còmput d’ocupació dels vehicles, i evitar superar l'ocupació màxima establerta per la Generalitat (1/3 del bus).
Els ajuntaments adherits a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), entre ells Santa Perpètua, apliquen des d’ahir 2 d’abril i fins el 9 d'abril una suspensió temporal del pagament dels seus títols propis i socials.

La suspensió de les tarifes és un petit reconeixement a la tasca de les persones que durant aquest període de màxima excepcionalitat realitzen activitats essencials,segons ha informat l’AMTU en un comunicat.
 
L’associació recorda que en virtut del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, s’ha limitat entre els dies 2 i 9 d’abril de 2020 el desplaçament de les persones, excepte aquelles que treballin en serveis essencials per al funcionament bàsic de la societat.

En paral·lel a la decisió de l’ATM de Barcelona de decidir suspendre el pagament de tarifes dels títols del Sistema Tarifari Integrat, els municipis de l’AMTU han pres també la decisió de suspendre el pagament dels títols propis i socials dels respectius serveis de transport urbà. D’aquesta manera, mentre duri la limitació de la mobilitat a només les persones que realitzen serveis essencials, aquestes no hauran de pagar el transport públic.

En principi, la previsió indica que les xifres d’ocupació seran iguals o inferiors que les dels darrers dies, quan s’han experimentat reduccions de viatgers del 92 al 95% a la xarxa d’autobusos urbans de l’AMTU. No obstant això, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.


Foto: El bus urbà, al seu pas per l'avinguda Tres / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus