hola

La majoria dels ajuntaments del Vallès Occidental entre els quals hi ha Santa Perpètua de Mogoda, a través del Consell Comarcal, demanen ajuda urgent per a la desinfecció interior de les residències de la comarca.

A través d’una carta adreçada al conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, sol·licita que es prenguin les mesures per poder desinfectar les residències de gent gran amb urgència per minvar el perill d’un contagi massiu per la Covid-19.

La petició la fan els ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Matadepera, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Viladecavalls, Badia del Vallès, Rubí i Polinyà. Des dels ajuntaments del Vallès Occidental es considera que s‘està vivint una situació molt preocupant a l’entorn de les residències de gent gran. En moltes d’elles s’estan produint casos positius de la Covid-19 que posen en risc la resta de persones. Així mateix preocupa el nombre de defuncions en determinats centres de la comarca. A Santa Perpètua, no s’ha donat cap cas en el mes de març, segons fonts municipals.

Des dels ajuntaments s’ha incrementat i intensificat les mesures de neteja dels exteriors de les residències de gent gran. Però, consideren que ara cal actuar en la seva desinfecció interior amb urgència i amb la màxima efectivitat.

El Vallès Occidental és un dels territoris més afectats per la pandèmia a Catalunya i així ho constaten les dades proporcionades per l’Observatori comarcal, basades en les dades consolidades del Departament de Salut. A 30 de març, hi ha 2.559 casos positius de Coronavirus al Vallès Occidental, 368 més que el dia anterior. La comarca concentra el 16% dels casos diagnosticats a Catalunya. És per tot això que aquests ajuntaments sol·liciten a la Generalitat, des de la màxima col·laboració del territori, que es mobilitzin els efectius i recursos disponibles per, de manera urgent, poder procedir a la desinfecció de les residències dels municipis que així ho hagin sol·licitat.

 


Foto; Consell Comarcal /CCOV

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus