hola

L

L’empresa perpetuenca Tèxtil Ortiz, situada al polígon Can Vinyals, s’ha reinventat per adaptar-se a les necessitats derivades de l’emergència sanitària que ha generat la Covid-19.

Aquesta fàbrica, fundada el 1954, es dedica habitualment a la confecció de teixits per a moda. Això era així fins a finals de la setmana passada. Tèxtil Ortiz ha començat a crear teixits específics per a bates de protecció sanitària.

Es tracta de bates d’alta protecció de color blanc natural amb acabat repel·lent a l’aigua, a l’oli i de membrana impermeable. Es tracta d’un material reutilitzable després de rentar-se a bugaderia. Amb aquest teixit fet 100% a Santa Perpètua i Polinyà amb energia 50% verda s’estan confeccionant bates a Badalona, Granollers, Guadalajara, Lleida, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Saragossa. Aquest material s’ha començat a servir a centres hospitalaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), Clínica Quirón, a Madrid als hospitals La Paz i 12 de octubre, i també a d’altres centres al País Valencià, País Basc, Castella i Lleó i Andalusia.

Abel Ortiz, gerent de Tèxtil Ortiz, ha explicat que «l’empresa ja té teixit per fer tres milions de bates i té possibilitat de continuar fent teixit per 300.000 bates més per setmana. Només faltaria confeccionar-les». Ortiz ha subratllat que «aquest canvi de producció ha rescatat més de 1.000 persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació en 72 hores».

L’empresa Tèxtil Ortiz ha optat per aquest teixit reutilitzable perquè és una firma molt conscienciada amb el medi ambient i no creu en productes d’un sol ús. La fàbrica es troba al polígon Can Vinyals i ha canviat la seva producció per produir teixit per poder confeccionar bates d’alta protecció per als equips sanitaris. La manca d’aquest material ha motivat el canvi i ara l’empresa ja té roba per fer tres milions de bates i opció de tenir roba per fer-ne 300.000 més cada setmana.

Foto: L'empresa Tèxtil Ortiz produeix les noves bates / A Ortiz
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus