hola

 

Aquestes dues primeres setmanes de confinament ens han demostrat que els infants de Santa Perpètua són experts en  adaptar-se a les noves situacions. Estan acceptant la nova situació d’una manera exemplar i mentre a unes famílies els preocupa que estudiïn a altres que no s’avorreixin. I és que estar sense avis, cosins, companys de classe, activitats diverses i amics i, tot això sense poder sortir de casa ens pot arribar a superar.

Hi ha dues institucions perpetuenques que des del minut zero van pensar com fer que els infants poguessin divertir-se a casa. L’esplai El Refugi (@ce.elrefugi) i el grup musical La Belluga (@labellugaanimacio). L’esplai tenia prevista una activitat conjunta aquest cap de setmana passat que, per suposat, no es podrà fer i La Belluga aquest dijous 26 de març ens va sorprendre amb l’estrena a xarxes socials d’un nou videoclip de Dansa de la pluja elaborat per Robert Clement i David Permanyer.

La monitora del grup de Loompas de l’esplai El Refugi, Cristina Andrés, ha explicat que s’han inventat una sèrie de proves que han de fer els infants per tal d’alliberar la fulla del logo de l’esplai del Covid-19. Els quatre primers reptes plantejats des de l’esplai han estat un ball amb una escombra «per anima-los també a ajudar en les tasques de casa», l’elaboració d’un postre, fer una cabana i una acrbàcia en família. L’Esplai el Refugi es mostra molt content amb les reaccions dels participants a l’esplai, de fet algunes famílies s’han obert compte a Instagram per poder fer els reptes. Una cinquantena d’infant n’han pres part per ara.

Per la seva part, el taronja del grup musical La Belluga ens ha dit que a través del compte d’Instagram, La Belluga està fent un diari de confinament amb propostes de cada membre del grup musical que tothom pot fer a casa. Per exemple han proposat, jugar a encistellar la roba bruta, pintar-se les ungles o fer passis de disfresses. La Belluga recorda que ofereix el seu disc Paüra a Spotify i que els vídeos estan a Youtube. El taronja de La Belluga ha demanat a les famílies que gravin els infants ballant o cantant les seves cançons i que les comparteixin a xarxes. Una altra de les creacions que està preparant La Belluga amb l’ajuda dels internautes és la rumba del confinament. «En breu tindrem el resultat, amb la música del Posa-la a ballar i les activitats que ens han explicat els seguidors», ens ha assegurat el taronja de La Belluga.

Els infants estan demostrant que si ells poden entendre que el millor ara mateix per a tothom és no sortir de casa, tothom podem i hem de fer-ho, però això no vol dir que dins de casa no es puguin divertir. El Refugi i La Belluga els han fet propostes diverses.

 

Foto: Imatge d'arxiu de l'esplai El refugi / Esplai el Refugi

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus