hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va signar ahir dijous 26 de març un decret d’adhesió al manifest unitari dels ens locals per reclamar a les administracions supramunicipals «més instruments efectius per donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi» i «una millor coordinació, des de la complicitat i lleialtat institucionals».

El manifest està promogut per l’Associació Catalana de municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya. Les administracions locals reclamen flexibilitzar la normativa que les afecta per tal que puguin disposar de les eines i la capacitat d’adaptació necessària per a les conseqüències de la paràlisi que està causant la COVID-19.

«La nostra principal prioritat ha de ser tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus i per aconseguir-ho, cal un confinament estricte amb l’excepció d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials», expressa el manifest que afegeix que «només amb aquest confinament efectiu, amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia».

Els municipis sol·liciten que les mesures que s’estan prenent «a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris pugui desenvolupar la seva tasca amb garanties».

En l’àmbit econòmic, també assenyalen que cal estar al costat de les persones vulnerables i reforçar els ajuts habilitant «mitjans de pagament no presencials per evitar l’exposició al contagi d’aquestes persones i dels professionals de l’àmbit social». Els ens locals també manifesten que estan al costat de les persones que com a conseqüència d’aquesta crisi es quedaran sense feina i per a les quals caldran recursos i ajuts. També es refereixen als autònoms, les petites i mitjanes empreses i el teixit productiu i sol·liciten a les administracions competents que siguin «contundents per enfortir la reactivació econòmica del nostre teixit empresarial».

Per aquest motiu, les entitats municipalistes i els ajuntaments reclamen mesures econòmiques com poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària, anul·lar les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats i contractar sense les actuals limitacions, entre d’altres propostes.

Els ens locals «volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l’acord» detallen en el document que afegeix que, com a administració més propera a la ciutadania, tenen un «especial coneixement i sensibilitat sobre quines són les necessitats, els neguits i les aspiracions de les nostres comunitats locals».

Per últim, mostren el suport a les persones contagiades i condol a qui ha perdut éssers estimats, i agraeixen a totes les persones que treballen el els serveis essencials, especialment als professionals sanitaris i als equips d’emergències.


Foto:Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus