hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, juntament amb una cinquantena d’Alcaldies, ha enviat una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per demanar més suport i diàleg per garantir les beques menjador i el servei d’àpat als infants de les famílies vulnerables.

La carta recorda que la Generalitat va anunciar el 16 de març que es garantirien els ajuts de menjador, a través de targetes moneders a les famílies afectades, però que "dies després, aquest compromís encara no s'ha materialitzat".

Els alcaldes i alcaldesses reiteren la seva preocupació i argumenten que "no es pot anunciar una mesura que ja reclamàvem d’abans, i que moltes famílies estan esperant, sense preveure els mecanismes per dur-la a terme i deixar-la en mans de la bona voluntat de l’administració local, en un context en el que, en el millor dels casos, ens col·lapsa els nostres serveis socials".

Les Alcaldies reiteren al president la "total disponibilitat del món local en articular totes les propostes que tinguem al nostre abast per garantir que els ajuts arribin a les famílies" i afegeixen que "alhora reclamem que cal fer-ho de manera dialogada, acordada i coordinada".

"Des que es va anunciar la mesura, des del món local ja vam advertir de la dificultat que suposaria fer el repartiment des dels ajuntaments, ateses les circumstàncies dels serveis socials, que treballen sota mínims i atenent els casos d’emergència", continua la carta que lamenta que "el protocol per repartir aquestes targetes és confús i caòtic", aprovat "sense diàleg amb el món local". Els alcaldes i alcaldesses destaquen la manca d’instruccions i coordinació i manifesten la seva preocupació ja que es troben "desemparats per fer front a una situació de la qual no en tenim competències". "Ho devem a la nostra ciutadania, especialment a les persones en situació de vulnerabilitat", destaquen i afegeixen que "treballem amb l’objectiu que aquesta crisi sanitària, social i econòmica no deixi ningú exclòs".

"Considerem que hi ha altres formes de gestionar el repartiment i demanem a la conselleria reconsideri la forma de fer-ho, obrint el diàleg amb el món local per trobar la via més idònia i garantista. Assumida des de la corresponsabilitat", manifesten les Alcaldies a la missiva.

Foto: Menjador escolar / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus