hola

La ciutadania de Santa Perpètua és conscient del risc que suposa aquesta emergència sanitària, però s’ha hagut de sancionar a algun ciutadà per no complir amb les mesures decretades per l’estat d’alarma referents al confinament. Segons ha explicat la Policia Local, els agents primer informen de les mesures de confinament i només es sancionen aquelles conductes greus o reiterades.

La majoria de la població i dels establiments perpetuencs estan respectant el confinament, però, la Policia Local s’ha trobat amb actituds d’algun grup de joves i de persones individuals que no segueixen les indicacions obligatòries de l’estat d’alarma. Fins i tot, el dia 14 de març la Policia Local va haver de sancionar un establiment que després de tancar per ordre dels agents va tornar a obrir portes.

La Policia Local de Santa Perpètua, juntament amb els Mossos d'Estrequadra, treballa aquests dies en dos fronts: garantir que la gent compleix amb el confinament i aquelles persones que surten al carrer ho fan amb els requisits marcats pel decret de l’estat d’alarma, i mantenir el màxim d’efectius possibles per dur a terme aquestes tasques. Les dependències policials estan sent netejades i desinfectades amb major freqüència que abans de l’emergència sanitària i s’estan protegint els agents per minimitzar el risc de contagi entre agents i a la població que atén cada dia.

El cap de la Policia Local, Xavi López, ha afirmat que s’han canviat els protocols de canvis de torn per evitar contacte i s’han establert unes pautes de seguretat que els agents compleixen per minimitzar els possibles contagis. "La majoria de la població està fent cas a totes les mesures del confinament pel Covid-19, però s’ha hagut de sancionar un establiment i algunes persones que de manera reiterada han incomplert la normativa", ha explicat el cap de la Policia Local.

Les sancions a les persones, seguint la Llei de Seguretat Ciutadana en estat d’alarma, que són casos greus poden comportar multes per desobediència d’entre 601 i 30.000 euros. En el cas d’establiments, es regeixen per la Llei de Salut Pública i, en aquest cas, les multes són també per situacions greus i són de quanties a partir de 3.000 euros.

El cap de la Policia Local ha reafirmat que l’estat actual de confinament demana l’estricte compliment de les mesures dictades i que "si cal, es sancionarà aquelles persones i comerços que es saltin la llei perquè posen en perill la salut de la resta de la ciutadania"

 

Foto: la policia Local avisa un ciclista que està incomplint el confinament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus