hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, es va reunir ahir dijous 7 de febrer amb l'alcalde de Polinyà, Javier Silva, i una quinzena de representants del món empresarial del Vallès per tractar sobre la preocupació municipal per l'impacte que pot causar sobre la mobilitat a la carretera B140 i als enllaços de l'AP7 la instal·lació d'un nou centre logístic d'Amazon al polígon de Can Rabella, al terme municipal de Barberà del Vallès.

A la trobada, van assistir el president de l'Associació d'Empreses i Propietaris de Can Roqueta, Gabriel Torres; el gestor de la Junta de Conservació del polígon industrial Santiga, Alberto Pérez; el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán; a més d'altres representants del món empresarial de la comarca a títol particular.

L'alcaldessa ha explicat que l'empresariat assistent va manifestar la coincidència de criteris amb el consistori perpetuenc i va oferir tot el seu suport a les accions que està duent a terme l'Ajuntament de Santa Perpètua. Isabel Garcia també ha agraït la presència de l'alcalde de Polinyà, que va mostrar la seva preocupació pels problemes de mobilitat i també va oferir el seu complet suport al Consistori perpetuenc. “Totes i tots hem coincidit que aquest sistema viari requereix, des de fa temps, una reformulació profunda per tal que les diferents infraestructures tinguin la capacitat necessària per afavorir una mobilitat fluida i segura, al servei de la ciutadania i de l’important teixit productiu ubicat en aquest eix viari de comunicació i estem convençuts que el col·lapse actual s'agreujarà amb la instal·lació de la nova planta logística si no es prenen les mesures necessàries”, ha indicat la primera edil de Santa Perpètua.

Durant la trobada, l'alcaldessa va anunciar que el Consistori perpetuenc ha sol·licitat a la Comissió d'Urbanisme l'anul·lació d'ofici del plantejament urbanístic que permet la instal·lació de la planta d'Amazon a Can Rabella per la absència de l'Estudi de Mobilitat Generada i l'incompliment de les previsions del Pla Territorial Metropolità, ambdós responsabilitat de la Generalitat de Catalunya.

“Defensarem amb tots els mitjans tècnics, jurídics i institucionals evitar impactes no valorats prèviament i acordar solucions reals per a tot l’àmbit, que és el del sistema B140-AP7”, ha destacat la primera edil perpetuenca que ha recordat que quatre cinquenes parts d'aquest vial estan al terme municipal de Santa Perpètua.

“Nosaltres creiem que les coses es poden fer bé, amb transparència i sentit comú, per això hem demanat tota la informació als ajuntaments de Barberà i de Sabadell i a la Generalitat. Hem demanat que s'aturin les obres i totes les actuacions administratives”, ha al·legat Isabel Garcia que ha destacat que “creiem imprescindible que es realitzi l'estudi de Mobilitat Generada, tal com estableix la llei de mobilitat de Catalunya de 2006 per aquest tipus d'activitats”. “Amb les dades de l'Estudi, sabrem quin és l'impacte de la plataforma logística sobre la mobilitat i quines són les solucions que s'han d'implementar”, ha afegit la primera edil perpetuenca que ha conclòs que “estem convençuts que hi ha solucions, si es fan les coses bé i evitem un problema de grans dimensions”.


Foto: Trobada amb l'empresariat vallesà i l'alcalde de Polinyà / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]