hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, es va reunir ahir dijous 7 de febrer amb l'alcalde de Polinyà, Javier Silva, i una quinzena de representants del món empresarial del Vallès per tractar sobre la preocupació municipal per l'impacte que pot causar sobre la mobilitat a la carretera B140 i als enllaços de l'AP7 la instal·lació d'un nou centre logístic d'Amazon al polígon de Can Rabella, al terme municipal de Barberà del Vallès.

A la trobada, van assistir el president de l'Associació d'Empreses i Propietaris de Can Roqueta, Gabriel Torres; el gestor de la Junta de Conservació del polígon industrial Santiga, Alberto Pérez; el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán; a més d'altres representants del món empresarial de la comarca a títol particular.

L'alcaldessa ha explicat que l'empresariat assistent va manifestar la coincidència de criteris amb el consistori perpetuenc i va oferir tot el seu suport a les accions que està duent a terme l'Ajuntament de Santa Perpètua. Isabel Garcia també ha agraït la presència de l'alcalde de Polinyà, que va mostrar la seva preocupació pels problemes de mobilitat i també va oferir el seu complet suport al Consistori perpetuenc. “Totes i tots hem coincidit que aquest sistema viari requereix, des de fa temps, una reformulació profunda per tal que les diferents infraestructures tinguin la capacitat necessària per afavorir una mobilitat fluida i segura, al servei de la ciutadania i de l’important teixit productiu ubicat en aquest eix viari de comunicació i estem convençuts que el col·lapse actual s'agreujarà amb la instal·lació de la nova planta logística si no es prenen les mesures necessàries”, ha indicat la primera edil de Santa Perpètua.

Durant la trobada, l'alcaldessa va anunciar que el Consistori perpetuenc ha sol·licitat a la Comissió d'Urbanisme l'anul·lació d'ofici del plantejament urbanístic que permet la instal·lació de la planta d'Amazon a Can Rabella per la absència de l'Estudi de Mobilitat Generada i l'incompliment de les previsions del Pla Territorial Metropolità, ambdós responsabilitat de la Generalitat de Catalunya.

“Defensarem amb tots els mitjans tècnics, jurídics i institucionals evitar impactes no valorats prèviament i acordar solucions reals per a tot l’àmbit, que és el del sistema B140-AP7”, ha destacat la primera edil perpetuenca que ha recordat que quatre cinquenes parts d'aquest vial estan al terme municipal de Santa Perpètua.

“Nosaltres creiem que les coses es poden fer bé, amb transparència i sentit comú, per això hem demanat tota la informació als ajuntaments de Barberà i de Sabadell i a la Generalitat. Hem demanat que s'aturin les obres i totes les actuacions administratives”, ha al·legat Isabel Garcia que ha destacat que “creiem imprescindible que es realitzi l'estudi de Mobilitat Generada, tal com estableix la llei de mobilitat de Catalunya de 2006 per aquest tipus d'activitats”. “Amb les dades de l'Estudi, sabrem quin és l'impacte de la plataforma logística sobre la mobilitat i quines són les solucions que s'han d'implementar”, ha afegit la primera edil perpetuenca que ha conclòs que “estem convençuts que hi ha solucions, si es fan les coses bé i evitem un problema de grans dimensions”.


Foto: Trobada amb l'empresariat vallesà i l'alcalde de Polinyà / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]

L’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes
13 Maig 2024 12:54 - RedaccióL’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes

  Santa Perpètua encapçala els municipis del Vallès Occidental on més s’ha reduït l’atur [ ... ]

Gent d’arreu d’Espanya fa cua per comprar al Delikatessen
09 Maig 2024 11:55 - RedaccióGent d’arreu d’Espanya fa cua per comprar al Delikatessen

Sevilla, Guadalajara, Terol, Madrid, Màlaga, la Rioja, Mallorca o Salamanca són alguns dels punts [ ... ]