hola

Unes 120 persones es podran beneficiar de les noves accions de formació i ocupació que iniciarà properament l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El Consistori ha rebut una subvenció de 526.695,71 euros per dur a terme noves edicions dels dispositius d’inserció laboral Engega’t i Dones Competents, dues accions d’aprenentatge integrat i tres actuacions ocupacionals, mitjançant les quals contractarà un total de disset persones.

L’edició del programa Treball als barris que executarà aquest any l’Ajuntament preveu dues accions que combinen formació i ocupació. Es tracta, per una banda, de l’acció d’aprenentatge integrat de jardineria urbana sostenible, per a la qual es seleccionaran nou persones en situació d’atur, i l’actuació ocupacional de Conservació i manteniment de parcs, jardins i espais verds per a la qual es preveu la contractació de set d’aquestes nous persones per un període de nou mesos. D’igual manera, es durà a terme una formació a nou persones desocupades sobre Manteniment i reparacions bàsiques en edificis i espais públics i la posterior contractació per un període de mig any de sis d’aquestes persones en l’actuació Auxiliars de manteniment de la via pública i equipaments.

El Consistori també durà a terme una tercera actuació ocupacional, mitjançant la qual contractarà tres agents de suport socioeducatiu a la infància i la joventut. En el marc d’aquesta convocatòria, també es contractarà una persona tècnica que coordinarà el conjunt de les accions ocupacionals d’aquest programa.

Inscripcions als dispositius Dones Competents i Engega’t

Un total de 45 joves i quaranta dones es podran beneficiar també aquest any dels dispositius d’inserció laboral Engega’t i Dones Competents, que el Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionarà a través del programa Treball als barris. El programa Engega’t s’adreça a joves aturats del municipi menors de 30 anys i pretén facilitar el contacte amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats. També preveu la possibilitat de pràctiques en empreses. Pel que fa a Dones Competents, ofereix un itinerari modular, flexible i adaptat a les necessitats i característiques de cada usuària i inclou assessorament, orientació, formació, suport en la cerca activa i pràctiques a empreses mitjançant convenis de col·laboració. Les persones interessades a participar en aquests dispositius, es poden adreçar a la Regidoria de Desenvolupament Local.

Aquesta és l’onzena edició que l’Ajuntament rep subvenció d’aquesta convocatòria del SOC, que s’adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris. L’import d’aquest ajut ha anat augmentant els darrers anys pels bons resultats obtinguts. El 2015, es va situar en 337.963 euros; el 2016, en 415.594,27 euros, el 2017, en 439.364,01 euros, mentre que a la convocatòria d’enguany, aprovada a finals de 2018 per executar aquest any 2019, Santa Perpètua es beneficiarà d’una subvenció de 526.695,71 euros. Treball als barris subvenciona el 70% de les actuacions.


Foto: Participants al dispositiu Dones Competents / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]