hola

El mes de setembre entrarà en funcionament als municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans la plataforma BusUp, una aplicació que permet compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina i suposa una alternativa al cotxe especialment en llocs on el transport públic és limitat.

Els ajuntaments de les quatre localitats han signat un conveni amb l’empresa BusUP per desenvolupar aquesta iniciativa al territori. Els Consistoris van presentar aquest servei el 19 de juny a les empreses de la zona en un acte al Centre de serveis per a les empreses i l’emprenedoria Can Gavarra de Polinyà. Una cinquantena de persones de 25 empreses de l’Eix de la Riera de Caldes i de Sabadell van prendre part a l’acte que va estar presidit per l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica de Sabadell, Joan Berlanga, i el gerent de BusUp, Rui Fernandes.

Els quatre consistoris vallesans han signat un conveni amb l’objectiu de promoure la captació i comercialització de transport de passatgers per carretera a demanda en autocar com a alternativa als desplaçaments diaris en cotxe utilitzant la Plataforma BusUp. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s’ha mostrat satisfeta amb aquest projecte i ha manifestat que “estem esperançats que aquesta iniciativa- que vam proposar als municipis veïns- permeti aportar alguna solució a un problema molt important, que afecta a més de 10.000 treballadors que vénen a Santa Perpètua a treballar cada dia, amb una gran impacte en la qualitat ambiental del municipi i la qualitat de vida de les persones”. “Es referma així una aposta prioritària del govern municipal per la mobilitat sostenible, amb bones notícies com la futura estació de la R8 o el vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat”, ha afegit la primera edil perpetuenca.

Durant la presentació, el gerent de BusUP, Rui Fernandes, va explicar als representants de l’empresariat com funciona aquesta plataforma que es presenta com una alternativa de transport al cotxe privat, més barata i sostenible. Aquelles empreses que ja tinguin rutes establertes d’autocars podran pujar-les a la plataforma per tal d’amortitzar-les i treure’n un millor rendiment.

Com funciona BusUp?

L’usuari només ha d’accedir a la plataforma, escollir el seu destí i fer una sol·licitud de ruta. A partir d’aquí, a través d’algoritmes d’agregació de demanda, BusUp identificarà els usuaris que tinguin necessitats similars i oferirà la ruta d’autobus privada més apropiada. Si no existeix, la mateixa plataforma s’encarrega de crear una línia nova. Un cop la ruta estigui enllestida, només caldrà accedir-hi i comprar un bitllet en línia. Els autobusos són operats per companyies certificades i conduïts per conductors professionals. El seient està garantit i, a més, els usuaris disposaran de servei wifi gratuït. De mitjana, un autocar retira 33 cotxes de la carretera i resulta un 30% més barat, segons BusUp. Es calcula que els europeus passen més d’una hora i mitja diària al cotxe i més del 72% afirmen que deixarien el cotxe a casa i farien servir mitjans de transport alternatius si en tinguessin oportunitat. BusUp vol convertir-se en l’alternativa al cotxe en zones, com l’àrea metropolitana, en què el transport públic acostuma a reduir-se a línies radials que connecten amb el centre de Barcelona.

Foto: Acte de presentació del BusUp a Polinyà  / Ajuntament de Polinyà
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]