hola

Vuit equips d’estudiants de formació professional de cicles d’Automoció d’arreu de Catalunya posen a prova els vehicles elèctrics que han construït al circuit urbà de Santa Perpètua aquest dissabte 9 de juny a la tarda.

Es tracta de la cinquena edició de l’ElectroCat, un esdeveniment tecnològic que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i que, a més de les tandes en circuit urbà dels monoplaces, comptarà amb altres activitats com una exposició de vehicles clàssics, elèctrics i teledirigits i una batucada. També, el Consistori perpetuenc inaugurarà els nous punts de recàrrega del municipi i sortejarà entre els assistents a l’acte una bicicleta elèctrica.

El Recinte Firal i el passeig de la Florida esdevindran el circuit urbà de l’ElectroCat per segon any consecutiu. L’activitat s’iniciarà a les quatre de la tarda, tot i que la posada en marxa dels vehicles elèctrics començarà una hora més tard. El certamen constarà de dos tipus de proves per avaluar les prestacions, les característiques i el disseny dels vuit prototips de vehicles construïts per l’alumnat. D’aquesta manera, per una banda els equips presentaran el projecte i es realitzaran les verificacions tècniques, mentre que per l’altra es realitzaran dues tandes de vint minuts al circuit urbà del Recinte Firal i el passeig de la Florida amb parada per fer un canvi de bateries i una prova d’eslàlom en paral·lel. L’ElectroCat premiarà els tres millors vehicles en circuit urbà, el millor projecte i el millor disseny en ergonomia i estètica.

L’ElectroCat arriba a la seva cinquena edició i comptarà amb la participació de vuit equips procedents de diferents indrets de Catalunya. Els instituts Castellarnau de Sabadell, Palau Ausit de Ripollet i Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat; el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses; el Centre d’Estudis Roca i Monlau Estudis professionals, de Barcelona; i l’Escola Tècnica de Girona, a més de l’equip del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) disputaran la prova, que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del programa Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible en el marc de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

Durant aquest curs, els equips han dissenyat i construït els vehicles elèctrics sobre la base motriu comuna que va lliurar l’organització formada per motor, variador i bateries. A més, set dels vuit equips participants van poder realitzar una sessió d’entrenaments lliures al Recinte Firal el 18 de maig per posar a prova els vehicles i comprovar si els sistemes de seguretat, tracció i gir, entre d’altres, complien les demandes del certamen.

Tots els equips participants en aquesta cinquena edició de l’ElectroCat repeteixen experiència. De fet, l’Institut Palau Ausit va guanyar les edicions de 2017 i 2014; l’Escola Tècnica de Girona va pujar a la part més alta del podi l’any 2015, mentre que el Centre d’Estudis Monlau es va proclamar campió de l’edició 2016.

Potenciar el treball en equip de l’alumnat i fomentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics són dos dels objectius de l’ElectroCat que també pretén ser una plataforma per a la capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d’un nou model de mobilitat basat en la tracció elèctrica. L’ElectroCat compta amb la col·laboració d’Alstom. La Perpetuenca, Uualk, Electric GT, Fundació RACC, Electromaps, CIM UPC, Tempel Group, Mavilor, Urbaser i del Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona. 

Exposició de vehicles clàssics i sorteig d’una bicicleta elèctrica
Les proves de l’ElectroCat tindran lloc entre les cinc i les set de la tarda i es complementen amb un programa d’activitats paral·leles entorn a la temàtica del vehicle elèctric que contribuiran a amenitzar la tarda. Així, entre les quatre i les set es podrà veure al costat de l’edifici de Desenvolupament Local una exposició de vehicles clàssics i elèctrics, com ara el Tesla, amb la col·laboració de Joan Remon, Oriol Remon, Joan Bellsolà, Toni Roura, Talleres Agustín, l’entitat Motor Club Santa Perpètua i CochesCNC.es. A més, entre les 16.15 i les 18.15 hores hi haurà una exhibició de vehicles teledirigits elèctrics a càrrec de l’entitat RCStaPerpètua Club d’Automobilisme. I a les sis de la tarda tindrà lloc una batucada a càrrec de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua.

L’ElectroCat també comptarà amb la presència d’Agustí Payà, el primer pilot en acabar un Dakar en vehicle elèctric i cofundador d’Electric GT.

Inauguració de les dues estacions de recàrrega elèctrica

Coincidint amb aquest esdeveniment, l’Ajuntament de Santa Perpètua inaugurarà les dues noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi, que s’ubiquen a l’aparcament del complex La Granja, espai cultural i de l’edifici de Desenvolupament Local. L’acte comptarà amb la presència de la directora de l’Institut Català de l’Energia, Assumpta Farran. També tindrà lloc la presentació d’un projecte d’experiència de mobilitat elèctrica en col·laboració amb la cooperativa SOM Mobilitat.

Per completar la gran festa local del vehicle elèctric, l’Ajuntament sortejarà una bicicleta elèctrica de la marca Uualk. Les persones que vulguin participar al sorteig s’han d’inscriure a l’edifici de Desenvolupament Local el mateix 9 de juny entre les 16 i les 18.15 h i ser present durant el sorteig, que tindrà lloc després del lliurament de premis de l’ElectroCat, a les 19.30 hores al Recinte Firal.


Foto: Imatge d'arxiu d'un vehicle del CREVE durant l'ElectroCat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur
10 Jun 2024 13:29 - RedaccióSanta Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb 1.122 persones desocupades a Santa Perpètua, 19 menys que a l'abril amb [ ... ]

El Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical
07 Jun 2024 09:46 - RedaccióEl Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical

L’Associació el Mercat de Santa organitza un Vermut Musical aquest dissabte 8 de juny al Mercat Municipal. [ ... ]

S’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica
30 Maig 2024 14:56 - RedaccióS’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica

La Regidoria de Comerç ha obert les inscripcions per als restaurants i establiments gastronòmics de [ ... ]