hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de febrer amb un total de 1.461 persones aturades registrades, divuit menys que al gener, xifra que representa una reducció de l’1,2%.

Aquest descens és el més intens en un mes de febrer des de l’any 2007, quan l’atur va baixar un 1,7%, segons ha destacat la Regidoria de De­senvolupament Local. Aquesta ha estat la tònica del conjunt de Catalunya, on el nombre de persones desocupades ha davallat un 1,1%.

Desenvolupament Local tam­bé ha detallat que als dos darrers anys, l’atur havia crescut al municipi durant el segon mes de l’any, amb un increment del 2,4% l’any passat i un 0,5%, el 2016.
El febrer de 2018 es va tancar amb 194 persones aturades menys al municipi respecte el mateix mes de l’any passat, xifra que suposa una reducció de l’11,7%. En aquest sentit, Desen­volupament Local ha explicat que s’intensifica de nou el descens de l’atur al municipi i es trenca la tendència dels dos darrers mesos on la baixada interanual havia perdut força.

Aquest mes la baixada de l’atur és exclusivament femenina ja que s’han registrat divuit persones menys en situació de desocupació. Per grups d’edat, l’atur ha davallat principalment dins del grup de 30 a 44 anys, amb disset persones en total i un 3,6% menys. També ha baixat dins del grup de majors de 45, amb una reduccio del 0,6%, mentre que ha crescut entre els més joves, amb un increment de l’1,9%. Per nivell formatiu, les principals variacions s’han produït als extrems, segons ha assenyalat De­senvolupament Local, ja que l’atur ha descendit amb major força entre les persones amb titulació universitària (-6%), mentre que ha crescut entre les que tenen estudis primaris (6,2%). Per grups ocupacionals, l’atur ha baixat en tots, a excepció dels treballadors no qualificats, on ha crescut un 1,7%.


Foto: Punt del SOC al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea
25 Abr 2024 12:31 - RedaccióEl Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea

El Director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, va visitar Santa Perpètua aquest [ ... ]

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]