hola

L’empresa Lacrem (Grup Farga), fabricant de la marca de gelats Farggi i Kalise-Menorquina, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 153 treballadors. L'ERO afectarà la seu de Kalise-Menorquina del polígon industrial La Torre del Rector de Santa Perpètua i les naus que té el grup a Palau-solità i Plegamans i al barri de Poblenou de Barcelona, segons ha explicat CCOO en un comunicat.

Segons informen fonts sindicals, l’empresa proposa que aproximadament la meitat dels 153 treballadors afectats facin una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part seran substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis.

CCOO, UGT i USOC rebutgen l’ERO i exigeixen la seva retirada. No només pels acomiadaments, sinó també per la precarització de l’ocupació que suposen tant el pas de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis. Les negociacions s'estan fent amb la mediació de la Inspecció de Treball. Avui dijous, s'han convocat assemblees de treballadors i treballadores per valorar les possibles accions de protesta.

Els treballadors de l'empresa Lacrem, propietària de Kalise-Menorquina, s'enfronten a un ERO que afectaria 153 persones. L'empresa vol que la meitat dels afectats siguin acomiadats i una part del servei externalitzat.


Foto: Instal·lacions de La Menorquina a Palau-solità i Plegamans / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]