hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà la seva aposta per la mobilitat elèctrica i afrontarà nous reptes en aquest camp, segons va avançar l'alcaldessa, Isabel Garcia, ahir dimecres 14 de desembre a la tarda durant la jornada de presentació dels resultats del projecte Riera de Caldes: Impuls al Vehicle Elèctric.

Un salt endavant dels recursos formatius del CREVE, promoure infraestructures de càrrega, donar més visibilitat a l'ElectroCat, la promoció de la mobilitat elèctrica centrada a les empreses i la mobilitat laboral i generar experiències pilot en mobilitat sostenible són alguns de les línies que continuarà treballant el consistori en el marc d'aquest projecte.

La jornada va comptar amb la participació del director tècnic de l'Associació Espanyola de Desenvolupament del Vehicle Elèctric (AEDIVE), Rafael del Río, i va constar de dues parts; una primera de cafè-tertúlia, amb especialistes en mobilitat elèctrica; i una segona en la qual es van presentar els resultats del projecte i on alguns dels participants del programa 5.000 km Electric Experiences van compartir la seva experiència conduint un vehicle elèctric, que tots van qualificar de positiva. L'autonomia de les bateries i la implantació de nous punts de càrrega van ser alguns dels reptes pendents que van assenyalar els participants.

Per la seva part, el cap de Projectes de Cooperació Territorial de la Regidoria de Desenvolupament Local, Eduard Jiménez, va presentar els resultats del projecte entre els quals va destacar la participació de vuit centres a la tercera edició de l'ElectroCat, l'elaboració de dues orientacions curriculars relacionades amb el vehicle elèctric, onze accions de formació a diferents col·lectius, a les quals han participat 155 persones.

Pel que fa al projecte 5.000 quilòmetres, Jiménez va explicar que 201 persones s'han inscrit a l'experiència, de les quals 87 ja han realitzat la sessió formativa de bateig i 52 han provat els vehicles, amb un recorregut total de 10.100 quilòmetres. També va fer públiques dades de monitorització de l'experiència elèctrica, amb l'avaluació de 42 de les experiències, amb un total de 8.511 quilòmetres. Les dades apunten a una reducció d'una tona i mitja de CO2 i un estalvi econòmic de 480 euros.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va assistir a la jornada i es va mostrar molt satisfeta amb els resultats presentats. “Són petits granets de sorra que fan que anem complint l'objectiu que ens hem marcat, que és fer més sostenibles els nostres municipis, en la mesura de les nostres possibilitats, i fer ciutats més còmodes i agradables i amb més qualitat de vida sense soroll i sense contaminació”, va manifestar. També va voler agrair la col·laboració i implicació d'institucions, empreses, concessionaris i persones que a títol particular participen en el projecte de mobilitat elèctrica, sense les quals aquest no seria possible.

Respecte les valoracions realitzades per les persones participants al programa 5.000 km, l'alcaldessa va detallar que havien estat bones i va afegir que “no m'atreviria a dir que han sorgit grans problemes, en tot cas tothom ha coincidit que cal un canvi de xip i un procés d'adaptació, però la veritat és que han sortit molt contents amb l'experiència a nivell particular com empresarial”. En aquest sentit, va destacar l'aportació d'un representant d'aquest últim sector, que va comentar que l'estalvi econòmic que els suposa un vehicle elèctric respecte un de combustió els hi permet pagar el renting.

L'alcaldessa també va explicar que el Consistori està en converses amb l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) i la Generalitat per instal·lar un punt de càrrega semirràpida al municipi de cara a l'any vinent. “Tot i així, hem de ser proporcionats, ens hem d'adaptar a les necessitats reals, però també és veritat que si estem promocionant el vehicle elèctric, hem de facilitar a les persones que els puguin carregar amb tranquil·litat i sense problemes”, va indicar. També va avançar que s'estan mantenint “contactes amb superfícies comercials, amb espais de concurrència pública, per tal que mentre s'està fent qualsevol activitat es pugui estar carregant el vehicle”.

Pel que fa a la formació, Isabel Garcia va insistir un cop més en la importància de la formació i va destacar la tasca que s'està realitzant al CREVE. “Continuarem amb la línia de formació, perquè aquest projecte no es limita a la promoció del vehicle elèctric, si no que també té l'objectiu de reduir les taxes d'atur amb la incorporació i preparació de nous perfils professionals”, va indicar.

Durant la jornada, el director tècnic de l'Associació Espanyola de Desenvolupament del Vehicle Elèctric (AEDIVE), Rafael del Río, va mostrar el seu interès pel projecte i va lloar les accions dutes a terme. L'alcaldessa va agraït la seva visita i les paraules de reconeixement que ens “indiquen que anem pel bon camí”.

En finalitzar l'acte, l'alcaldessa va fer entrega de les claus a cinc nous participants al programa 5.000 quilòmetres.


Foto: Un moment de la jornada Impuls al vehicle elèctric / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]