hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat una nova edició del dispositiu d’inserció laboral Engega’t, que s’adreça a joves de 16 a 29 anys del municipi. La gamificació, com a eix vertebrador, i les noves tecnologies són les principals eines de transmissió dels continguts del dispositiu, adreçades a la recerca de feina i la formació.

El dispositiu Engega’t té com a objectiu facilitar el contacte dels joves d’entre 16 i 29 anys amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. L’autoconeixement i l’autoestima, la comunicació efectiva, la gestió del temps, la mobilitat internacional, el currículum vitae, la carta de presentació i els processos de selecció, els interessos professionals, el mercat laboral i les opcions formatives són, entre d’altres, els aspectes que es treballen durant el dispositiu. Durant el programa es realitzen accions grupals i accions individuals i també s’ofereixen pràctiques a les empreses a través de convenis de col·laboració, sense que això requereixi d’un procés formatiu professional previ.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha destacat que en aquesta edició s’introdueix la gamificació com a eix vertebrador del programa. “L’ús de dinàmiques pròpies dels jocs facilita la relació i la implicació dels joves”, ha assenyalat la Regidoria, que ha afegit que l’edició de l’any passat es va començar a introduir aquesta metodologia com a prova pilot amb resultats satisfactoris. El programa es desenvoluparà durant tot l’any i, plantejat com un viatge per diferents territoris, constarà de diferents etapes: l’inici, el bosc dels talents, el pla del desenvolupament, l’illa comú, el més enllà i el castell de la victòria.

Els joves interessats a prendre part en aquest dispositiu poden contactar amb el Servei de Desen­volupament Local, situat a la plaça del Treball, al telèfon 93 544 61 63, i per whatsapp al 615 504 610. L’acció està subvencionada pel programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya i compta amb el suport de la Unió Europea i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

La Regidoria de Desenvolupament Local es va mostrar molt satisfeta amb els resultats de l’edició 2015 de l’Engega’t en la qual van seguir l’itinerari 44 joves, dels quals 21 van trobar feina. Altres dades destacades van ser que vint dels participants van tornar a la formació i dotze van poder realitzar pràctiques en empreses a través del dispositiu.


Foto: Una de les activitats de l'edició de 2015 / Regidoria de Desenvolupament Local

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]