hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat una nova edició del dispositiu d’inserció laboral Engega’t, que s’adreça a joves de 16 a 29 anys del municipi. La gamificació, com a eix vertebrador, i les noves tecnologies són les principals eines de transmissió dels continguts del dispositiu, adreçades a la recerca de feina i la formació.

El dispositiu Engega’t té com a objectiu facilitar el contacte dels joves d’entre 16 i 29 anys amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. L’autoconeixement i l’autoestima, la comunicació efectiva, la gestió del temps, la mobilitat internacional, el currículum vitae, la carta de presentació i els processos de selecció, els interessos professionals, el mercat laboral i les opcions formatives són, entre d’altres, els aspectes que es treballen durant el dispositiu. Durant el programa es realitzen accions grupals i accions individuals i també s’ofereixen pràctiques a les empreses a través de convenis de col·laboració, sense que això requereixi d’un procés formatiu professional previ.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha destacat que en aquesta edició s’introdueix la gamificació com a eix vertebrador del programa. “L’ús de dinàmiques pròpies dels jocs facilita la relació i la implicació dels joves”, ha assenyalat la Regidoria, que ha afegit que l’edició de l’any passat es va començar a introduir aquesta metodologia com a prova pilot amb resultats satisfactoris. El programa es desenvoluparà durant tot l’any i, plantejat com un viatge per diferents territoris, constarà de diferents etapes: l’inici, el bosc dels talents, el pla del desenvolupament, l’illa comú, el més enllà i el castell de la victòria.

Els joves interessats a prendre part en aquest dispositiu poden contactar amb el Servei de Desen­volupament Local, situat a la plaça del Treball, al telèfon 93 544 61 63, i per whatsapp al 615 504 610. L’acció està subvencionada pel programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya i compta amb el suport de la Unió Europea i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

La Regidoria de Desenvolupament Local es va mostrar molt satisfeta amb els resultats de l’edició 2015 de l’Engega’t en la qual van seguir l’itinerari 44 joves, dels quals 21 van trobar feina. Altres dades destacades van ser que vint dels participants van tornar a la formació i dotze van poder realitzar pràctiques en empreses a través del dispositiu.


Foto: Una de les activitats de l'edició de 2015 / Regidoria de Desenvolupament Local

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]

L’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes
13 Maig 2024 12:54 - RedaccióL’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes

  Santa Perpètua encapçala els municipis del Vallès Occidental on més s’ha reduït l’atur [ ... ]