hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha donat el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) a l'Ajuntament de Caldes de Montbui. El relleu de competències i la constitució de la nova assemblea i els comitès executiu i tècnic de l'ens va tenir lloc ahir dimecres 30 de setembre a Caldes de Montbui.

L'AMERC està formada pels municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda. L'assemblea va renovar l'objectiu de l'Associació de treballar a favor de la indústria del territori d'influència de l'ens i, per tant, de col·laborar en la generació de llocs de treball i riquesa en els pobles que en formen part.

Els estatuts de l'ens estableixen la presidència rotatòria anual de l'Associació, d'acord al nombre d'habitants de cada població. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha presidit aquest organisme des de la seva creació i el primer edil de Caldes, Jordi Solé ostentarà aquest càrrec durant el proper any.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que aquest primer any de vida de l'entitat ha "estat molt fructífer" i ha destacat que s'han pogut tirar endavant quatre projectes destacats: "Logis Riera de Caldes", que té com a objectiu fer de l’activitat logística, una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes; "Vehicle elèctric", un projecte per incorporar empreses de l'eix a les oportunitats d’aquest sector; "Exportes", un dispositiu de suport a les Pimes per ajudar-les a vendre els seus productes als mercats internacionals; i "Formació professionalitzadora", un projecte per dissenyar un mapa de formació professional adaptat al territori que ja s'ha traduït en dos mòduls de formació professional. Isabel Garcia ha afegit que "ens queda molta feina per fer, molt camí per recórrer i estic convençuda que no consolidarem només els projectes endegats, sinó que sortiran noves propostes per tal d'arrelar tot el que és la industria al nostre, i tenint en compte el principal problema de la ciutadania que és la creació d'ocupació".

L'alcalde de Caldes i nou president de l'AMERC, Jordi Solé, ha manifestat que l'AMERC "ha superat la fase d'arrencada molt bé, amb el lideratge molt clar i fort de Santa Perpètua que ens ha servit a tota la resta de municipis per treballar conjuntament, aprofitar recursos públics i sumar esforços". Solé ha explicat que el segon any de recorregut de l'ens se centrarà en la consolidació dels projectes iniciats, en la dotació d'estructura de l'entitat per permetre-li dur a terme els seus objectius i en la recerca de subvencions i oportunitats. El president de l'AMERC ha subratllat que l'organisme "aprofitarà totes les convocatòries que surtin per presentar-nos-hi ja sigui com a associació o com a ajuntaments agrupats per assolir, en definitiva, l'objectiu que és treballar a favor de la indústria del territori, i per tant per la creació de llocs de treball i la generació i repartiment de la riquesa".

 

Foto: Alcaldes i alcaldesses que integren l'AMERC / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]