hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va manifestar el seu suport als treballadors de la planta de Valeo de Martorelles, afectada pel tancament de la factoria per traslladar la producció a Saragossa. El tercer tinent d'alcalde de l'Àrea d'Organització i Econòmia, Albert Ortíz, va participar a l'acte institucional de suport a la plantilla convocat a la porta de la factoria, on van assistir treballadors, representants sindicals, alcaldes i càrrecs electes de diferents poblacions de la zona i de l'àrea metropolitana de Barcelona. Durant l'acte, que va reunir més de dues-centes persones, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, va llegir un manifest de suport a l'activitat industrial a la planta, que suscriurà el Consistori perpetuenc.

El tercer tinent d'alcalde, Albert Ortíz, va assenyalar que l'Ajuntament de Santa Perpètua “dóna ple suport als 257 treballadors que malauradament es troben en aquesta situació inadmissible, vuit dels quals són veïns del nostre municipi” i va afegir que “s'està parlant molt de la creació d'ocupació i ho estan fent valer com que estem superant la crisi però aquesta creació es totalment inestable, temporal i mal pagada. Situacions com la que hem viscut avui a Martorelles no fan més que empitjorar la crisi i la posició en què es troben els treballadors”. Ortíz va explicar que l'Ajuntament de Santa Perpètua se sumarà al manifest del Comitè d'Empresa presentat durant l'acte que sol·licita, entre d'altres aspectes, que la direcció de Valeo garanteixi la continuïtat de la planta amb un pla industrial de recorregut negociat amb la representació dels treballadors i demana a la Generalitat que intercedeixi a favor de la planta i faciliti el diàleg entre les parts.

Valeo va anunciar el 23 de juliol el trasllat de la producció de la planta martorellessenca a la factoria de la matriu situada a Saragossa. El delegat de CCOO del Comitè d'Empresa de Valeo Martorelles, Juan Jiménez, va destacar que “si es pensaven que anunciant el trasllat un dia abans del tancament per vacances no es produirien reaccions, han aconseguit l'efecte contrari”. “Agraïm la presència de tothom en aquest acte però alhora demanem suport durant tot el temps que es perllongui la vaga, que es preveu llarga”, ha manifestat Jiménez. El delegat sindical va subratllar que l'empresa va anunciar un benefici el primer semestre de 2015 d'un 34% fet que “ens fa pensar que és una decisió política, no productiva ni econòmica, perquè no té sentit”. “Anem més enllà i pensem que és una decisió que pot acabar comportant la deslocalització de l'empresa de l'Estat. Si la producció de Martorelles es trasllada a Saragossa, poden traslladar el que es fa a la planta aragonesa, que actualment és molt rentable, a altres païssos i aleshores argumentar que la planta té pèrdues i traslladar definitivament l'empresa fora de l'Estat. És una suposició però és una possibilitat”, va explicat Jiménez.

Domingo Fernández i Antonio Rodríguez són dos dels vuit veïns perpetuencs que treballen, fa més de vint anys, a la planta de Valeo de Martorelles. “És un trasllat encobert, en realitat és un tancament de la planta. Estem en vaga indefinida i suposo que serà llarga perque pensem que aquest anunci que ens han fet ha estat premeditat i pensat des de fa molt temps”, va expressar Fernández. Rodríguez va afegir que “actualment som vuit veïns de Santa Perpètua però altres companys hi han viscut molts anys encara que hagin pogut marxar a la Llagosta o a Mollet”. Fernàndez va assenyalar que “ara ens toca aguantar tot el temps que sigui possible per tal que aquesta situació acabi com ha de ser: mantenint tots els llocs de treball i la planta”.


Foto: imatge dels treballadors de Valeo Martorelles en un dels seus actes de protesta / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat
27 Maig 2024 11:47 - RedaccióL'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat

L'onzena edició de l'ElectroCat va cloure el 24 de maig amb molt bones valoracions per part de l’organització, [ ... ]

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]