hola

Centre de Formació Ocupacional

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza una jornada de portes obertes demà dissabte 18 d’abril al Centre de Formació Ocupacional amb motiu de la finalització de les obres del nou equipament municipal. L’horari de visites s’ha programat de 10 a 13.30 hores. L’equip d’arquitectes del nou edifici oferirà una explicació guiada de l'equipament a les 12 del migdia.

La segona planta del nou edifici acollirà la majoria de serveis de la Regidoria de Promoció Econòmica. Les obres de construcció d’aquest nou equipament municipal van començar a l’octubre de 2013 i s’han realitzat a través de plans d’ocupació en els quals han participat 55 veïns aturats del municipi, contractats una mitjana de sis mesos.

El nou Centre de Formació Ocupacional i Promoció Econòmica ocupa una superfície de 1.265 metres quadrats distribuïts en tres plantes i un semi-soterrani de 570 metres quadrats, on s’ubicarà un taller, sala de coordinador, un vestidor, lavabos i quatre magatzems. La planta baixa estarà dedicada a la recepció amb espais per atendre al públic i atenció individualitzada. La primera planta estarà destinada a formació i orientació amb aula, sala de reunions, lavabos i sala d’atenció individualitzada; mentre que la segona planta, la d’administració, tindrà sala de professors, direcció, dues sales de treball, lavabos, arxiu i acollirà la majoria de serveis de la Regidoria de Promoció Econòmica que ara s’ubiquen en la Granja Soldevila. La Regidoria de Promoció Econòmica ha indicat que l'atenció a la ciutadania al nou edifici s'endegarà al mes de maig. Per la seva part, el Club de la Feina continuarà en la seva actual ubicació a la planta baixa de l’edifici de la Granja Soldevila al costat de la recepció. 

El projecte de construcció del nou Centre de Formació Ocupacional ha suposat una inversió d’1,4 milions d’euros i s’emmarca dins de la Llei de barris. L’equipament també ha comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona i de l’Incasòl fruit dels convenis subscrits per a la finalització de l’actuació de Gallecs. El projecte del nou edifici, dissenyat per Lloveras & Soler, SLP, va guanyar el concurs d’idees convocades al 2007. L’equip va adequar el projecte inicial per poder dur-lo a terme en fases.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha afirmat que el nou Centre de Formació Ocupacional “és un edifici molt necessari per poder continuar oferint formació i té el valor afegit de construir-se a través de plans d’ocupació, que han donat feina a perpetuencs”. També ha subratllat que, a més de les aules, es disposarà d'un nou taller on es podran fer pràctiques amb vehicles de quatre rodes que fins ara no era possible.

Paral·lelament, també s’ha adequat l’espai exterior del centre, la plaça del Treball, que es configura des de la portalada d’accés al camí de la Granja i limita amb el mur de contenció del jardí de la Granja Soldevila, el nou centre, la tanca històrica de l’antiga quintana de la Granja i el CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric). El nou Centre de Formació forma part articulada del complex de la Granja Soldevila (edifici patrimoni arquitectònic local), que també inclou altres equipaments com la Biblioteca Josep Jardí i l’Escola Municipal de Música i Dansa. A la façana nord del nou equipament s’ha urbanitzat una vorera de formigó que comunica amb les escales d’accés al pati de la Granja i, a la façana sud, es troba situada la plaça del Treball.

Foto: El nou edifici està situat a la plaça del Treball, al costat de la Granja Soldevila / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat
27 Maig 2024 11:47 - RedaccióL'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat

L'onzena edició de l'ElectroCat va cloure el 24 de maig amb molt bones valoracions per part de l’organització, [ ... ]

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]