hola

AMERCActualitat - Economia

L'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) ha presentat els projectes de 2015 durant la sessió celebrada el 7 de novembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Perpetua. Durant la trobada també es va realitzar un seguiment dels projectes ja en marxa. Aquestes iniciatives conjuntes realitzades pels municipis de l'eix , durant els dos últims anys, tenen un import de 788.235,82 dels quals 524.853,99 corresponen a subvencions d'altres administracions. El proper any es posaran en marxa accions d'especialitzacions productives a la Riera de Caldes (anàlisi preRIS3 sobre logística, vehicle elèctric, turisme i indústries creatives; i gestió del talent), ampliació del pla de millora dels PAE (Polígons i Activitats Econòmiques), implementació de l'oferta de formació professionalitzadora i el foment del sector terciari avançat. També continuaran el proper any l'Observatori, el Centre de Serveis a Empreses i Emprenedors, i els projectes LOGIN.CAT i suport a la logística, Plataforma del vehicle elèctric (CREVE) i internacionalització de les empreses.

La sessió també va servir per establir les prioritats estratègiques de l'associació on destaquen el desenvolupament logístic amb la Central Intermodal de La Llagosta i el Pla Director Urbanístic Riera de Caldes Sud; la millora de l'oferta de FP amb la implantació FP dual logística i reestructuració de l'oferta actual; l' estratègia d'especialització intel·ligent RIS3CAT i la millora dels PAE del territori.

Durant la reunió es va acordar encarregar la realització d'una proposta de millora de la Formació Professional a l'eix de la Riera de Caldes. L'alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l'AMERC, Isabel Garcia, va explicar que "volem conèixer la millor proposta formativa que s'adeqüi a les necessitats de l'eix de la Riera de Caldes" i va afegir que "tenim la percepció que l'oferta de FP no s'ajusta als interessos del territori ni tampoc a la sortida laboral dels joves". L'estudi concretarà una proposta concertada de nou mapa de Formació Professional en el conjunt de municipis de la Riera de Caldes. La presidenta va recordar el potencial d'aquest eix que és la tercera zona amb major concertació industrial de Catalunya. A la reunió de l'associació van assistir els alcaldes i alcaldesses, regidors i tècnics municipals de les sis localitats associades: Caldes de Montbui, Sentmenat, Polinyà, Palau-solità i Plegamans, la Llagosta, i Santa Perpètua de Mogoda.

Foto: imatge de la reunió de l'AMERC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]