hola

AlstomActualitat - Alstom

Els treballadors d'Alstom Transport Santa Perpètua estan en vaga des d'anit a les 22.30 hores en rebuig a l'ERO presentat per l'empresa per a l'extinció de 193 llocs de treball. El president del comitè d'empresa, Gabriel Moreno, ha assegurat que el seguiment ha estat del 100% i que cap empleat ha entrat a treballar. Moreno ha explicat que amb la vaga volen "pressionar" la direcció de la multinacional i de la planta i facilitar la negociació per evitar els acomiadaments. El període de consultes finalitza a finals de mes i fins llavors hi ha convocades tres reunions per trobar una solució al conflicte.

 Aquesta és la primera jornada de protesta de les quatre convocades. Les altres es faran la setmana vinent els dies 29, 30 i 31 de juliol. Els treballadors d'Alstom avui es quedaran a la fàbrica de Santa Perpètua però ja han avisat que el conflicte estarà present davant de la Generalitat de Catalunya, ja que els treballadors volen que l'administració lluiti pel sector ferroviari català. La plantilla d'Alstom recorda al Govern de Catalunya que a Catalunya actualment només Alstom Santa Perpètua té capacitat per fabricar trens i que si els deixen tirar endavant amb aquest ERO no en quedarà cap.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, s'ha acostat a la fàbrica i ha exigit a la Generalitat que s'impliqui en el conflicte perquè no es tracta només d'un conflicte laboral sinó també "un conflicte del futur industrial" de Catalunya. Gallego ha destacat que el sector ferroviari és "estratègic" a Catalunya i "el govern de la Generalitat no pot mirar cap a un altre costat".

Gallego ha afirmat també que Alstom "no té un futur incert" des del punt de vista del producte que fabrica i ha posat en valor l'experiència i el coneixement dels treballadors de la fàbrica vallesana. Ha lamentat però que es troba en aquest conflicte perquè hi ha un sector empresarial "que estreny molt i vol acomiadar gent" i que pot posar en perill la seva viabilitat segons la plantilla amb la que es vulgui quedar.

Per la seva part, el president del comitè d'empresa a la planta perpetuenca, Gabriel Moreno, ha denunciat que l'empresa ha creat el problema, que es tracta d'una "decisió política" i que han decidit no donar càrrega de treball a la planta per poder justificar l'ERO.

El president del comitè d'empresa ha alertat que si s'acaben aplicant els acomiadaments es posa en "greu perill" el futur industrial de la planta. Fa dos anys ja es va aplicar un ERO i es va haver de contractar novament treballadors per poder donar sortida a la càrrega productiva. "Aquesta dinàmica d'acomiadaments s'ha de trencar perquè sinó ens trobarem que quan vingui la feina, que segur que ha de venir, no tindrem capacitat productiva ni podrem donar la qualitat i les condicions que requereix aquesta indústria", ha declarat Moreno.

Avui ha començat la primera jornada de 24 hores de vaga a Alstom amb un seguiment del 100% de la plantilla, que es repetiran els dies 29, 30 i 31 de juliol. A l'agost la fàbrica tanca per vacances, però els treballadors ja han alertat que si el 30 de juliol no hi ha acord sobre l'ERO amb l'empresa, al setembre continuaria la vaga.

Foto: Imatge dels treballadors d'Alstom Santa Perpètua durant la primera jornada d'aturades / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]