hola

 AlstomActualitat - Alstom

Alstom Transport Santa Perpètua afronta una nova amenaça ja que la direcció ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 193 treballadors. Això significaria el tancament de la fàbrica, segons denuncia el comitè d'empresa, ja que seria deixar a menys del 40% de la capacitat de plantilla i feina i no donaria beneficis per mantenir la infraestructura de la fàbrica.

 

 

La multinacional francesa ha dissenyat una sèrie de reajustaments a tot el grup per subsanar un problema financer greu que l'ha portat a vendre's una part del negoci. Els treballadors d'Alstom no acceptaran 193 acomiadaments ni baixes traumàtiques ni condicions "miserables". Així ho han decidit els treballadors de la planta perpetuenca en una assemblea que es va celebrar divendres després de la presentació de l'ERO.

El secretari general de CCOO a Alstom, Daniel García, ha denunciat que a Santa Perpètua volen fer un centre de producció de "baix cost", amb unes condicions de treball "molt precàries", i deixar una planta sense viabilitat futura, sense capacitat de disseny i fabricació. García ha volgut deixar clar que el comitè no acceptarà una sortida com la que proposa la direcció.

Però ha manifestat que estan disposats a negociar el conveni i a buscar una solució digna per a totes les parts. No obstant això, afirma que la direcció està preparant tot per deixar una planta en condicions precàries i que podria tancar en un parell d'anys si l'empresa extingeix els 193 llocs de treball proposats.

Els treballadors denuncien que ni el Govern de l'Estat ni el Govern de Catalunya fan una aposta clara per la defensa de la indústria i d'un sector estratègic com és el ferroviari i que aquesta decisió és conseqüència d'una reforma laboral que ha obert les portes a les multinacionals perquè puguin convertir les seves plantes en plantes low cost.

El secretari general de CCOO d'Alstom, Daniel García, acusa la direcció de la multinacional de generar aquesta situació per reduir les condicions socials dels treballadors, que fa més d'un any intenta negociar un nou conveni col·lectiu, i transformar la planta en un centre de baix cost i ha afirmat que no acceptaran baixes traumàtiques, ni condicions miserables. Així mateix, Garcia ha denunciat que la reforma laboral permet a les multinacionals convertir les seves plantes com volen.  

Els treballadors d'Alstom reclamen del Govern espanyol i català que defensin la planta de Santa Perpètua com ha fet el govern francès i creuen que si la direcció acomiada 193 treballadors és que la fàbrica tancarà. 

La plantilla ha aguantat el conflicte de la no renovació del conveni col·lectiu, l'intent d'ERTO que judicialment van guanyar els treballadors durant els últims divuit mesos però si s'arriba a finals de mes amb una situació de conflictivitat no es farà enrere i plantarà cara fins a les últimes conseqüències, segons avança García. El secretari general de CCOO d'Alstom creu que pot haver una solució pactada perquè hi ha mercat per a la fàbrica de Santa Perpètua i ha recordat inversions anunciades com la renovació dels trens de rodalies d'Espanya, la connexió de la terminal 1 de l'aeroport, la prolongació de la línia 9 del metro i ha recordat que Alstom també fa altres coses i no només fabricació de trens.

Foto: imatge d'una de les manifestacions protagonitzades per Alstom a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]