hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha incorporat un nou programa adreçat a la població jove del municipi a la seva cartera de serveis. Es tracta del Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil, SOJ, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu (FSE).

El seu objectiu és el de promoure i mantenir la continuïtat formativa de les persones joves d’entre 16 i 29 anys, especialment entre el col·lectiu de 16 a 24 anys, inscrites com aturades al SOC i registrades al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El programa consisteix en el desplegament d’accions d’informació, orientació i suport, que inclouen l’atenció a l'alumnat en risc d'abandonament escolar prematur i l’acompanyament individualitzat per al retorn al sistema educatiu.

A Santa Perpètua una tècnica d’orientació s'encarregarà de liderar les accions es treballaran en xarxa amb la resta de serveis municipals que també atenen joves. També realitzarà tallers a l'alumnat dels centres educatius per donar a conèixer el sistema de formació professional integrada i les característiques del mercat de treball i les seves tendències de futur. A més, la tècnica SOJ oferirà assessorament sobre la diversitat d’itineraris formatius i l’oferta formativa disponible i orientació especialitzada directa per acompanyar-les en la definició del seu projecte ocupacional i en la concreció d’un pla de treball per a l’assoliment de la inserció formativa o laboral.

La regidora de Desenvolupament Local, Empresa i Ocupació, Laura Oliver, ha destacat que "cal treballar per lluitar contra l'atur juvenil". Localitzar els joves que podrien estar interessats és un objectiu que es treballarà conjuntament entre les regidories de Desenvolupament Local, Joventut i Educació. Laura Oliver ha remarcat que han començat a coordinar-se també amb els instituts. El programa té una durada de tres anys.

Els joves d'entre 16 i 29 anys que no tinguin clar a què es volen dedicar es poden inscriure al Servei de Desenvolupament Local. Es pot fer presencialment a la Recepció en horari de matí o bé omplint els formularis online de la borsa de Treball. També es pot trucar al 628867163 o adreçar-se al correu alsinavm@staperpetua.cat


Foto: L'Ajuntament ha incoporat aquest nou programa / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]