hola

Més de 120 veïnes i veïns del barri de Can Folguera es beneficiaran de noves accions de formació i ocupació en el marc d’una nova edició del programa Treball als barris que endega aquest mes de novembre l’Ajuntament. El Consistori ha rebut una subvenció de de 505.688,74 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per executar dos nous programes de capacitació i experienciació laboral i noves edicions dels dispositius AlfaTic i Dones competents.
La Regidoria de Desenvolupament Local, Empresa i Ocupació programarà dues noves accions formatives d’aprenentatge integrat. La primera serà en l’àmbit d’instal·lacions per a l’estalvi d’aigua, accessibilitat i pavimentació en espais públics i s’adreça a una desena d’alumnes, amb un itinerari de 200 hores. La segona es dirigeix a nou alumnes i se centra novament en la Neteja d’equipaments i espais públics amb un total de 190 hores formatives. Ambdues accions s’adrecen a veïnat de Can Folguera, en situació de desocupació, principalment de perfils procedents del sector o que tinguin interès per aprendre els oficis.

L’Ajuntament també gestionarà la contractació durant sis mesos d’un 75% de l’alumnat de les accions d’aprenentatge integrat dins dels programes d’experienciació laboral de la convocatòria. Durant aquest període, posaran en pràctica els coneixements adquirits en l’etapa formativa i els treballs que es desenvolupin repercutiran en una millora dels espais i instal·lacions públiques que podrà gaudir tota la ciutadania, tal i com ha detallat Desenvolupament Local.
El Consistori també donarà continuïtat als dispositius d’orientació i inserció laboral AlfaTic i Dones Competents. Aquest últim, arriba a la seva dotzena edició amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de 45 dones del barri a través d’accions que promouen la igualtat d’oportunitats, les competències transversals i l’empoderament de les dones que hi participen. Pel que fa al dispositiu AlfaTic, vol incidir en la millora de l’ocupabilitat de 60 persones residents a Can Folguera, a través de l’ús de les tecnologies TIC i les eines ofimàtiques.

El programa també comptarà amb una tècnica coordinadora, contractada per l’Ajuntament per un període de dotze mesos.


Foto:Participants a l'edició passada de Treball als Barris / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Joves perpetuencs podran accedir al Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil
26 febrer 2024 09:55 - RedaccióJoves perpetuencs podran accedir al Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha incorporat un nou programa adreçat a la població jove [ ... ]

L'AMERC inicia un programa d'assessorament per a comerços
19 febrer 2024 09:44 - RedaccióL'AMERC inicia un programa d'assessorament per a comerços

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) ha endegat el programa d’assessoraments [ ... ]

L'atur s'incrementa a Santa Perpètua l'1% al gener però es redueix en 120 persones en el darrer any
15 febrer 2024 12:12 - RedaccióL'atur s'incrementa a Santa Perpètua l'1% al gener però es redueix en 120 persones en el darrer any

El gener ha finalitzat amb 1.244 persones desocupades a Santa Perpètua, segons dades de l’Infoatur [ ... ]