hola

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. La xifra suposa 50 persones aturades menys que el mes d'abril amb una reducció del 4%. El municipi encadena el quart mes consecutiu de reducció de la desocupació, assolint un nivell molt baix, que no s’observava des de la primavera de l’any 2008, segons explica la Regidoria de Desenvolupament Local. L'Observatori Socioeconòmic assenyala que l’arribada de la campanya estival fa notar els seus efectes al mercat de treball, en què determinades activitats, com l’hostaleria i la restauració, comencen a reforçar la plantilla de treballadors i treballadores. En aquest sentit, l’atur municipal cau amb més intensitat en el sector terciari (en termes absoluts), però la davallada també es deixa notar en el sector industrial i la construcció.

Pel que fa a l'àmbit de l'eix de la riera de Caldes es va registrar 4.170 persones desocupades al maig  amb una reducció del 0,9% respecte a l'abril.

La desocupació a Santa Perpètua s'ha reduït en un 8,6% respecte a l’any passat, amb 113 persones aturades menys. L'Observatori assenyala que el balanç interanual és molt favorable en comparació amb l’any passat, amb una reducció de l’atur que es produeix amb molta intensitat respecte als àmbits supraterritorials. En aquest sentit, l’atur comarcal davalla a raó d’un 3,1%; ho fa a raó d’un 2,% a la demarcació de Barcelona i cau a un ritme del 3,4% a Catalunya.

La taxa d'atur se situa al municipi en el 9,5% mentre que a l'eix riera de Caldes és del 8,6%,  al Vallès Occidental és del 9,6% , a la província de Barcelona és del 9% i a Catalunya és del 8,7%.


Foto: Taulell de la Borsa de treball del Centre de Desenvolupament Local / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Comerciants organitzen el 'Komerç Fest' aquest diumenge 1 d'octubre
29 Set 2023 11:14 - RedaccióEls Comerciants organitzen el 'Komerç Fest' aquest diumenge 1 d'octubre

L’Associació de Comerciants de Santa Perpètua Els Comerciants organitza aquest diumenge 1 d’octubre [ ... ]

Aquest mes s'ha endegat la segona edició del Dispositiu d’Orientació i Formació en Energies Renovables, D-OFER
27 Set 2023 11:54 - RedaccióAquest mes s'ha endegat la segona edició del Dispositiu d’Orientació i Formació en Energies Renovables, D-OFER

La Regidoria de Desenvolupament Local ha iniciat aquest mes l’edició 2023-2024 del Dispositiu d’Orientació [ ... ]

Noves accions del Dispositiu d'Orientació i TIC aquesta tardor
27 Set 2023 10:40 - RedaccióNoves accions del Dispositiu d'Orientació i TIC aquesta tardor

El Servei de Desenvolupament Local i Comerç de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda posa en [ ... ]