hola

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. La xifra suposa 50 persones aturades menys que el mes d'abril amb una reducció del 4%. El municipi encadena el quart mes consecutiu de reducció de la desocupació, assolint un nivell molt baix, que no s’observava des de la primavera de l’any 2008, segons explica la Regidoria de Desenvolupament Local. L'Observatori Socioeconòmic assenyala que l’arribada de la campanya estival fa notar els seus efectes al mercat de treball, en què determinades activitats, com l’hostaleria i la restauració, comencen a reforçar la plantilla de treballadors i treballadores. En aquest sentit, l’atur municipal cau amb més intensitat en el sector terciari (en termes absoluts), però la davallada també es deixa notar en el sector industrial i la construcció.

Pel que fa a l'àmbit de l'eix de la riera de Caldes es va registrar 4.170 persones desocupades al maig  amb una reducció del 0,9% respecte a l'abril.

La desocupació a Santa Perpètua s'ha reduït en un 8,6% respecte a l’any passat, amb 113 persones aturades menys. L'Observatori assenyala que el balanç interanual és molt favorable en comparació amb l’any passat, amb una reducció de l’atur que es produeix amb molta intensitat respecte als àmbits supraterritorials. En aquest sentit, l’atur comarcal davalla a raó d’un 3,1%; ho fa a raó d’un 2,% a la demarcació de Barcelona i cau a un ritme del 3,4% a Catalunya.

La taxa d'atur se situa al municipi en el 9,5% mentre que a l'eix riera de Caldes és del 8,6%,  al Vallès Occidental és del 9,6% , a la província de Barcelona és del 9% i a Catalunya és del 8,7%.


Foto: Taulell de la Borsa de treball del Centre de Desenvolupament Local / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]

L’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes
13 Maig 2024 12:54 - RedaccióL’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes

  Santa Perpètua encapçala els municipis del Vallès Occidental on més s’ha reduït l’atur [ ... ]

Gent d’arreu d’Espanya fa cua per comprar al Delikatessen
09 Maig 2024 11:55 - RedaccióGent d’arreu d’Espanya fa cua per comprar al Delikatessen

Sevilla, Guadalajara, Terol, Madrid, Màlaga, la Rioja, Mallorca o Salamanca són alguns dels punts [ ... ]