hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda inicia avui la tarifació a la Xarxa Pública de Recàrrega de Vehicles Elèctrics. El Consistori va aprovar al mes de gener els preus públics que hauran de pagar les persones que carreguin els seus vehicles a la Xarxa pública amb l’objectiu de continuar prestant el servei i promoure la mobilitat elèctrica, preservant alhora la sostenibilitat econòmica del sistema, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Local i Transició Energètica i Canvi Climàtic, Sergi Hernández.

El Ple municipal del mes de juliol va aprovar el Reglament que regula la Xarxa Pública de Recàrrega de Vehicles Elèctrics que actualment consta d’estacions als aparcaments de la Granja Soldevila i de Can Folguera i al Mercat Municipal. Properament també se sumaran les situades als carrers de la Creueta i de Puig i Cadafalch, així com les estacions planificades a l’estació de la R8 i la plaça Nova.

El Reglament estipula que el cost del servei s’establirà a través de la regulació de preus públics, que l’Ajuntament va aprovar al gener, i determina els temps màxims d’estacionament mentre es fa la recàrrega del vehicle, ja que està prohibit aparcar sinó és per fer servir el carregador. La limitació horària de les estacions s’ha establert segons la potència de cada punt de recàrrega i si es fa ús en horari de dia o de nit. En el cas de tenir més de 22 kW el temps màxim serà de 30 minuts, en els punts d’entre 11 a 22 kW seran 90 minuts i en els de menys d’onze kW podrà ser de quatre hores d’entre 8 a 20 h i a la nit de dotze hores com a màxim.

Pel que fa a les infraccions que preveu el Reglament, el regidor ha explicat que tenen aquesta consideració les relacionades amb el fet d’utilitzar les places reservades per a carregar vehicles elèctrics per a qualsevol altra finalitat que no sigui carregar la bateria d’un vehicle elèctric ocupant la plaça el mínim temps possible i mai superant el temps màxim indicat a cada punt. El vehicle de Som Mobilitat té reservada una plaça a l’estació del Mercat Municipal.

El regidor de Desenvolupament Local i Transició Energètica i Canvi Climàtic, Sergi Hernández, ha recordat que l’any 2018 l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va ser pioner amb la instal·lació de les primeres estacions de recàrrega de vehicle elèctric al municipi i que també ho ha estat amb la creació de la Xarxa i l’aprovació del Reglament que regula aquest servei públic municipal. Hernández considera que aquest servei està consolidat, ha informat que s'ha incrementat un 50% les recàrregues en el darrer any i que tots els programes municipals relacionats amb el vehicle elèctric són un èxit.

Sergi Hernández ha detallat que els preus públics es revisaran periòdicament en funció de tots els factors que els afecten, especialment del cost de l’electricitat i ha destacat que “la tarifació pretén garantir la viabilitat sostenible de la Xarxa però alhora es garanteix, amb la gestió pública i l’ús de les energies renovables, que el preu de la Xarxa pública estigui per sota dels preus del mercat lliure perquè l’Ajuntament només amortitza els costos de gestió i d’inversió”. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha reconegut que en aquesta nova fase baixaran la quantitat de recàrregues diàries que es venien registrant a l'entrar en vigor la tarifació, però espera que a mig termini es normalitzarà el servei.

La tècnica de Mobilitat sostenible i elèctrica, Elisenda Tortajada, ha explicat que les tarifes i els horaris varien segons la rapidesa de recàrrega i la seva situació a la via pública. Tortajada ha matisat que aquelles que es troben a aparcaments públics permeten una major estada i inclou l'estacionament nocturn si s'està recarregant.

La targeta que va donar l'Ajuntament per als usuaris de la Xarxa d'estacions de recàrrega ja han quedat inactives i es demana a les persones que les tenen que les retornin a Desenvolupament Local on també es poden donar d'alta d'un fitxer per tal de facilitar-los informació d'Elèctric SPM com canvis de preus de les tarifes. De moment la manera de pagar per recarregar és a través d'una APP.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha apuntat que el reglament inclou una penalització de les tarifes quan se supera el límit d'estacionament per recàrrega de cada tipologia.Per últim, Hernández ha fet una crida per tal que es respecti la plaça del vehicle compartit de Som Mobilitat a l'estacionament de recàrrega del Mercat Municipal.


Foto: Estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a l'aparcament de la Granja / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]