hola

L'empresa VMC (Vector Motor Control Ibèrica), situada al polígon Les Pereres, ha estat escollida pel Ministerio para la Transición Ecológica per participar en un PERTE per a desenvolupar el sistema de gestió de bateries d'alta capacitat d'emmagatzematge, un element molt important en el nou model energètic sostenible que planteja la Unió Europea. VMC és una empresa líder en automatització, control industrial, energies renovables i eficiència energètica.

Una delegació municipal encapçalada pel tinent d'alcaldia i regidor de Desenvolupament Local i Canvi climàtic i transició energètica, Sergi Hernández, ha visitat aquesta empresa que té previst implementar una instal·lació fotovoltaica per ser autosuficient i amb l'excedent poder crear una comunitat energètica del tipus que posarà en marxa ara l'Ajuntament de Santa Perpètua.

VMC és una firma amb més de vint anys d'experiència, que comercialitza les seves solucions a més de 50 països i és sòcia a Europa de marques internacionals líders en el seu àmbit industrial.

L'empresa té previst ampliar la seva nau actual amb un nou edifici de 4.000 m2 i realitzar una instal·lació fotovoltaica de 500 kWp, connectada a una bateria de 500 kW, que li permetrà esser autosuficient a nivell energètic. Serrgi Hernández ha apuntat que esdevindrà una de les primeres empreses que produirà més energia de la que consumeix.

Amb els excedents que generi la instal·lació fotovoltaica, VMC té la intenció de crear una Comunitat Energètica per a compartir energia amb la ciutadania i provar, amb una experiència real, el seu sistema de producció, emmagatzematge i gestió d'energia renovable. VMC i l'Ajuntament s'han emplaçat a trobar fórmules que permetin la col·laboració per fer realitat aquesta nova Comunitat d'Energies Renovables, Hernández ha destacat que seria una experiència pionera de col·laboració indústria-ciutadania-administració pública.

El regidor de Desenvolupament Local i Canvi climàtic i transició energètica, Sergi Hernández, s'ha mostrat molt content que una empresa com VMC tingui aquest valor afegit en el camí per crear un model energètic renovable, local, democràtic i sostenible.


Foto: Una delegació municipal encapçalada pel regidor Sergi Hernández va visitar l'empresa VMC / Desenvolupament Local 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’atur s’incrementa al mes d’octubre al municipi
14 Nov 2022 12:42 - NataliaL’atur s’incrementa al mes d’octubre al municipi

  La taxa d’atur ha augmentat lleugerament al mes d’octubre al municipi. El mes finalitza amb [ ... ]

L’AlfaTIC posa fi a la segona edició i inicia la tercera
11 Nov 2022 09:15 - RedaccióL’AlfaTIC posa fi a la segona edició i inicia la tercera

La segona edició del dispositiu d’Inserció sociolaboral i foment de la competència digital per [ ... ]

Dones Competents ha finalitzat amb un total de 54 participants
09 Nov 2022 17:48 - RedaccióDones Competents ha finalitzat amb un total de 54 participants

El dispositiu Dones Competents de la Regidoria de Desenvolupament Local ha finalitzat la desena edició. [ ... ]