hola

L'empresa VMC (Vector Motor Control Ibèrica), situada al polígon Les Pereres, ha estat escollida pel Ministerio para la Transición Ecológica per participar en un PERTE per a desenvolupar el sistema de gestió de bateries d'alta capacitat d'emmagatzematge, un element molt important en el nou model energètic sostenible que planteja la Unió Europea. VMC és una empresa líder en automatització, control industrial, energies renovables i eficiència energètica.

Una delegació municipal encapçalada pel tinent d'alcaldia i regidor de Desenvolupament Local i Canvi climàtic i transició energètica, Sergi Hernández, ha visitat aquesta empresa que té previst implementar una instal·lació fotovoltaica per ser autosuficient i amb l'excedent poder crear una comunitat energètica del tipus que posarà en marxa ara l'Ajuntament de Santa Perpètua.

VMC és una firma amb més de vint anys d'experiència, que comercialitza les seves solucions a més de 50 països i és sòcia a Europa de marques internacionals líders en el seu àmbit industrial.

L'empresa té previst ampliar la seva nau actual amb un nou edifici de 4.000 m2 i realitzar una instal·lació fotovoltaica de 500 kWp, connectada a una bateria de 500 kW, que li permetrà esser autosuficient a nivell energètic. Serrgi Hernández ha apuntat que esdevindrà una de les primeres empreses que produirà més energia de la que consumeix.

Amb els excedents que generi la instal·lació fotovoltaica, VMC té la intenció de crear una Comunitat Energètica per a compartir energia amb la ciutadania i provar, amb una experiència real, el seu sistema de producció, emmagatzematge i gestió d'energia renovable. VMC i l'Ajuntament s'han emplaçat a trobar fórmules que permetin la col·laboració per fer realitat aquesta nova Comunitat d'Energies Renovables, Hernández ha destacat que seria una experiència pionera de col·laboració indústria-ciutadania-administració pública.

El regidor de Desenvolupament Local i Canvi climàtic i transició energètica, Sergi Hernández, s'ha mostrat molt content que una empresa com VMC tingui aquest valor afegit en el camí per crear un model energètic renovable, local, democràtic i sostenible.


Foto: Una delegació municipal encapçalada pel regidor Sergi Hernández va visitar l'empresa VMC / Desenvolupament Local 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]