hola

L'empresa Alstom fabrica el deu trens que uniran el centre de Barcelona amb l'aeroport del Prat cada 15 minuts en una nova línia que operarà Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El contracte inclou, a més, el manteniment dels trens per 15 anys, per al qual es construirà un taller específic al centre industrial que l’empresa té a Santa Perpetua de Mogoda, segons ha informat la Generalitat.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va donar detalls d'aquest projecte en una visita que va realitzar el 2 de setembre al centre industrial d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, acompanyat de la presidenta d’FGC, Marta Subirà.

Cadascun dels deu nous trens, de 85 metres de llarg, estarà format per cinc cotxes d'un pis, amb capacitat per a 600 passatgers i podran assolir una velocitat màxima de servei de 120 km/h.Tot el tren serà de pis baix, excepte les zones de bogies i cabina, amb dobles portes de major amplada i situades a l’alçada d'andana. Els cotxes s'han dissenyat de manera que s'aprofiti al màxim l'espai interior, per a maximitzar-lo i per a dotar el passatge d'un major confort. Disposaran d’endolls i punts de recàrrega USB a tots els seients i xarxa wifi.

Ferrocarrils ha formalitzat la compra dels trens aquest juliol, així com també la signatura del finançament de la inversió amb diverses entitats financeres i el Banc Europeu d’Inversions. El contracte inclou el subministrament de les 10 unitats (la primera està previst que arribi en tres anys) i el seu manteniment per a un període de 15 anys, per un total de 177 milions.

Per a realitzar el manteniment, Alstom construirà un taller específic per a FGC de 3.000 metres quadrats, completament equipat per a realitzar totes les operacions de manteniment integral dins de la mateixa instal·lació. Això suposa, a més, "la generació de llocs de treball estables i de qualitat i consolida l’aposta del Govern per la industria que aporta valor al territori", segons explica la Generalitat en un comunicat.

La nova connexió ràpida a l’aeroport comportarà millores respecte a l’oferta actual: prestarà servei a totes dues terminals de l’Aeroport –actualment s’atura només a la T2– i tindrà el doble de freqüències, amb un tren cada 15 minuts i sempre a les mateixes hores. I es facilitarà l’embarcament als trens a la terminal T1, ja que en tot moment hi haurà un tren a l’andana rebent passatgers perquè tinguin temps d’acomodar-se. Aquesta nova línia permetrà intercanvis senzills amb les principals línies de la resta de transports públics de Catalunya (metro, trens i busos).


Foto: El vicepresident Puigneró, acompanyat d'altres autoritats, va visitar el 2 de setembre les instal·lacions d'Alstom / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]

L’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes
13 Maig 2024 12:54 - RedaccióL’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes

  Santa Perpètua encapçala els municipis del Vallès Occidental on més s’ha reduït l’atur [ ... ]