hola

El mes de maig acaba amb 1.318 persones desocupades inscrites a les oficines de Treball de la Generalitat, segons dades de l’Observatori.

És una davallada important respecte al mes d’abril, amb un 4% menys d’aturats, que es tradueix en 55 persones que ja han trobat feina. Aquesta és una tendència habitual al mes de maig, però enguany la caiguda de l’atur és més rellevant que en els últims dos anys. Per segments de població, les dones i els menors de trenta són les franges més beneficiades.

El balanç interanual també és positiu, segons l’informe presentat per l’Observatori. Al mes de maig de 2021 hi havien 319 persones desocupades més, el que representa una davallada de l’atur del 19,5%. Pel que fa a les persones apuntades com a demandants d’ocupació, maig tanca amb 1. 767 persones inscrites, el que representa una lleugera davallada del 0,5% respecte al mes anterior. En aquest cas, el balanç interanual de demandants d’ocupació a Santa Perpètua també ha experimentat una caiguda rellevant. Segons l’informe, la xifra s’ha reduït un 59%, amb un total de 2.546 persones menys apuntades.

Creix la contractació indefinida

Durant el mes de maig s’han signat a Santa Perpètua un total de 1.141 contractes laborals, el que representa una davallada del 8,2% respecte a les xifres del mes anterior. Segons les dades que ha presentat l’Observatori, al mes d’abril es va experimentar un creixement del 56,3% en les contractacions indefinides, que en aquest mes han caigut un 9,7%. Tot i això, la contractació indefinida ha experimentat un creixement exponencial respecte a les xifres de l’any passat amb un augment del 273,8%. L’increment d’aquesta tipologia de contracte ja va començar al mes de gener, però de manera molt discreta. Al març va començar a créixer de manera més destacada fins arribar al seu pic màxim al mes d’abril amb 505 contractes indefinits. Al maig s’han signat 456 contractes indefinits al municipi. La resta, uns 685, han estat contractes temporals, que també han experimentat una davallada respecte al mes d’abril. El balanç interanual que fan des de l’Observatori és positiu. En general, la contractació al municipi ha crescut un 20,5% respecte al mes de maig de l’any 2021, el que es tradueix en 194 contractacions més que a l’any anterior.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur
10 Jun 2024 13:29 - RedaccióSanta Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb 1.122 persones desocupades a Santa Perpètua, 19 menys que a l'abril amb [ ... ]

El Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical
07 Jun 2024 09:46 - RedaccióEl Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical

L’Associació el Mercat de Santa organitza un Vermut Musical aquest dissabte 8 de juny al Mercat Municipal. [ ... ]

S’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica
30 Maig 2024 14:56 - RedaccióS’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica

La Regidoria de Comerç ha obert les inscripcions per als restaurants i establiments gastronòmics de [ ... ]