hola

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua disposa d'un dispositiu de suport a la inserció laboral per a la població jove, l'ENGEGA’Tland.

L'objectiu és la promoció i el desenvolupament del talent de la població jove del municipi de Santa Perpètua fent especial èmfasi en la identificació, reforç i transferència de les competències clau en relació a la concreció dels seus projectes professionals, així com en l’impuls de la competència digital instrumental i funcional.

Es tracta d'un dispositiu gamificat, això vol dir, que les accions estan plantejades com a tècniques d'un joc. L'ENGEGA'Tland, subvencionat per la Diputació de Barcelona. està adreçat a 80 joves residents a Santa Perpètua de fins a 30 anys en situació d’atur i actius en cerca de millora d’ocupació.

Està pensat per a joves que presenten dificultats d’inserció, amb trajectòries professionals precàries, especialment aquells que tenen una baixa qualificació professional però no únicament, joves susceptibles de millorar la seva competència digital i formativa tant des de la vessant de la quantitat de coneixements disponibles com de la qualitat de la seva competència; joves que fa temps que no treballen, que no han treballat mai o bé que no coneixen les eines i recursos d’accés al mercat de treball i que, per tant, necessiten de suport en la seva incorporació al món laboral.

El dispositiu contempla accions localitzades en diferents territoris. Aquests territoris tenen per títol: el Bosc dels Talents; el Pla del Desenvolupament; la Illa Comuna; la Cova Profunda; la Costa Contínua; l'Arxipèlag dels oficis i el Més enllà.

La responsable de l'Engega'tland, Rocío Pérez, ha explicat que el jove que participa al dispositiu el primer territori que coneix és el Bosc dels Talents on s'intenta conèixer quins són els talents per convertir la seva passió en la seva feina. El Pla del Desenvolupament és on individualment es mira quines són les competències que necessita el jove per aconseguir compaginar passió i feina, segons ha afirmat Pérez. Un dels atractius de l'Engegat és l'opció de fer pràctiques en empresa. Rocío Pérez ha subratllat que és molt important per refermar possibles camins laborals o canviar-los.

Pérez ha detallat que els participants reben formació per saber com fer un currículum, com preparar una entrevista, l'accés al club de la feina i que han anomenat el Castell de la Victòria al moment on el jove aconsegueix feina o decideix reprendre la seva formació educativa. La responsable de l'Engega'tland ha afirmat que el més important del dispositiu és que és individualitzat i cada jove va al seu ritme, si necessita fer dos cops el mateix ho pot fer, si ha de deixar-ho un temps pot reenganxar-se i els dispositius mai es fan de manera lineal fet que permet escollir els moments en que voler reentrar.

Es fan cinc cicles de les accions de manera que tothom té l'oportunitat d'anar entrant i sortir i, de fet, hi ha repetidors perquè hi ha qui surt a treballar o a estudiar i ara tornen per assolir aquells conceptes necessaris per continuar.


Foto: Participants del dispositiu Engegat'land / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]

L’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes
13 Maig 2024 12:54 - RedaccióL’atur es redueix a Santa Perpètua en 81 persones en el darrer mes

  Santa Perpètua encapçala els municipis del Vallès Occidental on més s’ha reduït l’atur [ ... ]