hola

L’AMERC realitza diagnosis energètiques gratuïtes a les empreses dels Polígons d’Activitats Econòmiques dels sis municipis de l’Eix en el marc del programa de transició energètica Living Lab, que es va posar en marxa l’any 2021 i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A partir d’una enquesta adreçada a totes les empreses del territori, es va contactar amb 76, de les quals 37 van acceptar rebre la visita d’una empresa auditora especialitzada. La Regidoria de Desenvolupament Local explica que amb la informació recollida s’ha confeccionat un informe gratuït que orientarà a les empreses en la presa de decisions per aplicar accions per augmentar l’estalvi d’energia i econòmic, l’eficiència energètica, la producció amb energies renovables (principalment fotovoltaica) i les possibilitats d’acords entre empreses que les afavoriran gràcies a la constitució de Comunitats Energètiques. La bona acollida del programa ha animat a donar continuïtat al projecte i a potenciar accions que permetin disminuir el consum energètic de les empreses i augmentin la producció d’energies renovables, segons informa la Regidoria. Desenvolupament Local afegeix que això repercutirà en una disminució de la contaminació i de la producció de diòxid de carboni, així com una millora de la salut de les empreses i una major oferta laboral per a la ciutadania de Santa Perpètua i la resta de municipis.

En el marc del programa, s’han realitzat accions de formació, informació i participació, per tal de produir un canvi cultural en el disseny de les polítiques energètiques en clau de sostenibilitat. També s’ha creat una aplicació que permet fer un càlcul aproximat del potencial fotovoltaic de qualsevol espai de situat a la Riera de Caldes, al qual es pot accedir a través del web de l'eix de la riera de Caldes.


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]