hola

L’AMERC realitza diagnosis energètiques gratuïtes a les empreses dels Polígons d’Activitats Econòmiques dels sis municipis de l’Eix en el marc del programa de transició energètica Living Lab, que es va posar en marxa l’any 2021 i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A partir d’una enquesta adreçada a totes les empreses del territori, es va contactar amb 76, de les quals 37 van acceptar rebre la visita d’una empresa auditora especialitzada. La Regidoria de Desenvolupament Local explica que amb la informació recollida s’ha confeccionat un informe gratuït que orientarà a les empreses en la presa de decisions per aplicar accions per augmentar l’estalvi d’energia i econòmic, l’eficiència energètica, la producció amb energies renovables (principalment fotovoltaica) i les possibilitats d’acords entre empreses que les afavoriran gràcies a la constitució de Comunitats Energètiques. La bona acollida del programa ha animat a donar continuïtat al projecte i a potenciar accions que permetin disminuir el consum energètic de les empreses i augmentin la producció d’energies renovables, segons informa la Regidoria. Desenvolupament Local afegeix que això repercutirà en una disminució de la contaminació i de la producció de diòxid de carboni, així com una millora de la salut de les empreses i una major oferta laboral per a la ciutadania de Santa Perpètua i la resta de municipis.

En el marc del programa, s’han realitzat accions de formació, informació i participació, per tal de produir un canvi cultural en el disseny de les polítiques energètiques en clau de sostenibilitat. També s’ha creat una aplicació que permet fer un càlcul aproximat del potencial fotovoltaic de qualsevol espai de situat a la Riera de Caldes, al qual es pot accedir a través del web de l'eix de la riera de Caldes.


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua traspassa la presidència de l’AMERC a Caldes de Montbui
26 Set 2022 13:51 - RedaccióSanta Perpètua traspassa la presidència de l’AMERC a Caldes de Montbui

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha donat el relleu de la presidència de l'Associació de Municipis [ ... ]

Tret de sortida per definir les noves prioritats en mobilitat sostenible i infraestructures a l’àmbit B30
23 Set 2022 14:17 - RedaccióTret de sortida per definir les noves prioritats en mobilitat sostenible i infraestructures a l’àmbit B30

El Mapa Formatiu de la B30 i l’actualització de la priorització d’actuacions en infraestructures [ ... ]

El projecte DOT es torna a posar en marxa aquest mes de setembre
21 Set 2022 11:36 - RedaccióEl projecte DOT es torna a posar en marxa aquest mes de setembre

La Regidoria de Desenvolupament Local ha endegat una nova edició del programa DOT: Dispositiu d’Orientació [ ... ]