hola

L’AMERC realitza diagnosis energètiques gratuïtes a les empreses dels Polígons d’Activitats Econòmiques dels sis municipis de l’Eix en el marc del programa de transició energètica Living Lab, que es va posar en marxa l’any 2021 i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A partir d’una enquesta adreçada a totes les empreses del territori, es va contactar amb 76, de les quals 37 van acceptar rebre la visita d’una empresa auditora especialitzada. La Regidoria de Desenvolupament Local explica que amb la informació recollida s’ha confeccionat un informe gratuït que orientarà a les empreses en la presa de decisions per aplicar accions per augmentar l’estalvi d’energia i econòmic, l’eficiència energètica, la producció amb energies renovables (principalment fotovoltaica) i les possibilitats d’acords entre empreses que les afavoriran gràcies a la constitució de Comunitats Energètiques. La bona acollida del programa ha animat a donar continuïtat al projecte i a potenciar accions que permetin disminuir el consum energètic de les empreses i augmentin la producció d’energies renovables, segons informa la Regidoria. Desenvolupament Local afegeix que això repercutirà en una disminució de la contaminació i de la producció de diòxid de carboni, així com una millora de la salut de les empreses i una major oferta laboral per a la ciutadania de Santa Perpètua i la resta de municipis.

En el marc del programa, s’han realitzat accions de formació, informació i participació, per tal de produir un canvi cultural en el disseny de les polítiques energètiques en clau de sostenibilitat. També s’ha creat una aplicació que permet fer un càlcul aproximat del potencial fotovoltaic de qualsevol espai de situat a la Riera de Caldes, al qual es pot accedir a través del web de l'eix de la riera de Caldes.


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les patronals de la comarca demanen millores a l’AP-7
27 febrer 2024 10:45 - RedaccióLes patronals de la comarca demanen millores a l’AP-7

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, ha lliurat una carta al ministre de [ ... ]

Joves perpetuencs podran accedir al Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil
26 febrer 2024 09:55 - RedaccióJoves perpetuencs podran accedir al Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha incorporat un nou programa adreçat a la població jove [ ... ]

L'AMERC inicia un programa d'assessorament per a comerços
19 febrer 2024 09:44 - RedaccióL'AMERC inicia un programa d'assessorament per a comerços

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) ha endegat el programa d’assessoraments [ ... ]