hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de desembre amb 1.317 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 14 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada d'1,1%. Amb la darrera variació, el municipi encadena nou mesos consecutius de reducció de l'atur. Segons informa l'Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local, aquesta dinàmica de baixada de l'atur s'està mantenint a causa de la contractació de la campanya de Nadal i la reactivació econòmica que s'ha accentuat aquest 2021.

L'atur intermensual ha disminuït més concretament en les dones, la població jove i els perfils amb més formació, especialment en les persones amb una titulació universitària. L'atur també cau en major grau en les persones provinents del sector industrial i la construcció. Sobre el balanç interanual, l'Observatori afirma que al desembre hi havia 321 persones aturades menys que al mateix període del 2020. "Es tracta de la baixada més forta, en termes relatius, des de l'any 2005 i el volum de desocupació se situa per sota dels valors de l'any 2008", explica la Regidoria.

En acabar el mes de desembre la xifra de persones demandants d'ocupació a Santa Perpètua se situava en 1.900, el que significa una davallada de 58,1% respecte al mes equivalent de l'any 2020. Dins d'aquest grup l'Observatori estima que hi ha unes 240 persones que es troben en situació d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).


Foto: Imatge d'arxiu del taullel d'ofertes de treball del Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]