hola

La Regidoria de Desenvolupament Local ha clausurat la novena edició del programa Dones Competents que ha atès 52 dones, de les quals, 39 han realitzat un itinerari superior a les 3 hores d’accions i ha registrat 15 insercions de diferents perfils professionals. L'acte de cloenda es va celebrar el divendres 29 d'octubre a la Biblioteca Municipal on les participants van rebre el diploma acreditatiu.

Dones Competents és un programa que es dirigeix a dones desocupades residents al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, preferentment a les dones residents al barri de Can Folguera dins del marc del Projecte Treball als Barris 2020, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquesta actuació es va iniciar el passat mes de gener i s’ha tancat aquest mes d’octubre de 2021.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha avançat que durant aquest mes de novembre s'endegarà la desena edició del projecte que durarà fins a finals de novembre 2022. Les dones interessades en participar de les accions es poden adreçar a la Recepció de Desenvolupament Local i emplenar el full de preinscripció i seran convocades a una primera Sessió informativa.

El regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, va agrair a les participants el seu esforç durant aquesta formació i va indicar que cada cloenda del programa Dones Competents "és un acte emotiu per les històries de superació de moltes de les participants". Hernández va recordar que el servei posa a disposició de totes les participants diferents eines de formació, orientació per millorar la seva situació i accedir en les millors condicions al mercat laboral.

Dones competents contempla accions d’informació, assessorament i orientació laboral i suport en la cerca activa de feina entre d’altres. Les accions s’han realitzat i es continuaran realitzant de forma semi-presencial fent ús de la plataforma que ja va habilitar l’any passat l’Ajuntament de Santa Perpètua SpmAulaVirtual incorporant així l’ús de les noves tecnologies.

El programa també s’adreça a les empreses del territori a fi de que col·laborin en les pràctiques i en la inserció de les dones que participen en el projecte. Durant aquesta edició s’han tramitat quatre convenis de pràctiques amb la col·laboració de les següents empreses Sucrepack S.l, Transport Mariné S.l i Escola Sant Gervasi Cooperativa.

Aquest any, a petició de Rieusset S.A, empresa del territori de l’Eix de la Riera de Caldes que es dedica a la fabricació d’embalatge flexible i etiquetes pels sectors d’alimentació, begudes, higiene, tabac i farmàcia, els dies 18, 19 i 20 d’octubre s'ha realitzat en format online, tres sessions –pilot- de Sensibilització en temes d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes en el món laboral. En aquestes sessions de sensibilització han participat un total de 28 persones entre personal administratiu, tècnic i directiu de la empresa. La valoració, per part dels i les participants, d’aquesta acció ha estat molt positiva agraint la col·laboració i els recursos que s’han posat a disposició des de Desenvolupament Local.


Foto: El lliurament de diplomes es va realitzar a la Biblioteca Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]