hola

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental estan avui de vaga parcial en defensa de les seves condicions de treball. L'aturada es repetirà demà de 9 a 13 h. Les treballadores s'han manifestat avui al matí a les portes del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El SAD dona servei a dotze municipis de la comarca, entre ells Santa Perpètua, i atén 736 persones. Un total de 134 treballadores familiars i 28 auxiliars presten servei a aquests municipis.

L'empresa concessionària del SAD és People Plus Innovation que no ha volgut negociar cap dels punts demandats per les treballadores. Actualment, el Consell Comarcal està immers en el procés de licitació d'aquest servei. CCOO considera que el Consell Comarcal, com a titular del servei, hauria d’haver estat més diligent en les seves actuacions respecte l’empresa. I recorda que se li va traslladar les situacions viscudes, especialment en pandèmia, les vulneracions laborals i el incompliment del plec de condicions per part de l’empresa.

Les treballadores denuncien l'elevada contractació temporal i parcial. De més de 175 treballadores tan sols 8 ho fan a jornada completa. I l’empresa vulnera el conveni vigent formalitzant contractes per jornades inferiors a les que regula. Un altre dels punts que ha portat a aquesta vaga és la gestió dels calendaris laborals i la borsa d’hores; la manca de prevenció de riscos laborals i d’activació dels protocols i els incompliments de la formació. A més afegeixen l'incompliment per part de People Plus Innovation del compromís d’increment salarial adquirit en la licitació del servei. L’empresa va obtenir una millor valoració pel fet d’haver ofert un increment salarial per damunt dels establerts en el Conveni. Aquest increment no s’ha aplicat i per aquest motiu des de CCOO s'ha iniciat la demanda judicial.

La representant legal de les treballadores del SAD, María Ángeles Pérez, ha explicat que la manca de planificació dels serveis afecta a les treballadores que no saben on han d'anar i directament a les persones usuàries a les que no s'avisa de canvis de personal o d'horari o se les deixa sense servei. Pérez ha reconegut que des de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua es demana as usuaris que facin instància de totes les incidències, però que el Consell Comarcal no ha fet res i ara a més està en el procés de licitació d'aquest servei. La representant legal de les treballadores del SAD ha denunciat que Inspecció de Treball ha sancionat l'empresa per diversos motius i ha titllat de gestió "horrible des del dia 1".

María Ángeles Pérez ha especificat que les condicions laborals són pèssimes perquè només vuit persones tenen contracte de jornada completa i hi ha moltes amb contractes de 20 a 12 hores.Pérez espera que la informació sobre els dos dies d'aturada parcial del SAD hagi estat comunicat als usuaris, però amb la mala gestió que té l'empresa durant aquests dos anys, posa en dubte que arribi a tots.


Foto: Concentració davant el Consell Comarcal / CCOO

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millores a Can Folguera amb Treball als barris
20 Jun 2024 13:40 - RedaccióMillores a Can Folguera amb Treball als barris

  Les persones participants dels programes d’ocupació de Treball als barris continuen les intervencions [ ... ]

El servei municipal d’emprenedoria ofereix acompanyament a les persones cap a l’èxit
19 Jun 2024 12:25 - RedaccióEl servei municipal d’emprenedoria ofereix acompanyament a les persones cap a l’èxit

El Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es dedica a impulsar el talent [ ... ]

Inscripcions obertes per a un taller per a joves de cerca activa de feina
14 Jun 2024 14:18 - RedaccióInscripcions obertes per a un taller per a joves de cerca activa de feina

El Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ) organitza a Santa Perpètua el taller Tot el que [ ... ]