hola

L’Associació de Municipis de l’Eix Riera de Caldes (AMERC) presenta la primera edició del programa @emprensocial que té com a objectiu impulsar projectes i iniciatives econòmiques dins de l'economia social amb impacte positiu al territori. El programa vol acompanyar a les persones que hi participin a crear empreses autosostenibles sota els valors de l'Economia Social oferint formació i acompanyament online a càrrec de la cooperativa Tandem Social, segons ha explicat la regidoria de Desenvolupament Local. Fins al 4 d'octubre es poden presentar candidatures i les inscripcions per participar en aquest programa al web empresa.rieracaldes.com.

Els projectes han d’estar alineats als valors de l’economia social i és possible presentar-se de forma individual o amb un grup de persones, com ha puntualitzat el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández.

L’avaluació de les candidatures es realitzarà entre el 5 i el 6 d’octubre entre totes aquelles que s’hagin inscrit. El 7 d'octubre es comunicarà els projectes seleccionats per ingressar al programa. Poden participar persones físiques (particulars) i persones jurídiques (entitats socials i empreses de l’economia social) amb una idea de projecte que tingui per voluntat generar impacte social, ambiental o cultural al territori de l’AMERC i amb vocació transformadora. Les persones participants han d’estar empadronades a un dels municipis de l’AMERC: Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. En cas de que es tracti d’un grup de persones, com a mínim una d’elles ha d’estar empadronada a un dels municipis de l’AMERC. Així mateix persones o entitats que tinguin un projecte ja en marxa amb menys d’un any de creació que es desenvolupi en el territori de l’AMERC. En el cas d’un projecte col·lectiu es limita a un màxim de 3 participants per projecte. Sergi Hernández ha explicat que es va fer una primera diagnosi per establir els eixos d'impacte social, mediambiental i cultural.

A l'hora de fer la selecció de les candidatures es valorarà la idea o model de negoci del projecte, l'impacte social, mediambiental o cultural al territori, la coherència del projecte amb el programa i es donarà prioritat a aquelles persones en situació d’atur, especialment a aquelles en situació de desocupació de llarga durada, segons ha detallat el regidor de Desenvolupament Local.

En aquesta primera edició AMERC, resultaran elegibles fins a 15 projectes per participar del programa @emprensocial. Sergi Hernández ha afirmat que un cop seleccionades començarà l’acompanyament individual i de projectes que es durà a terme entre el 15 d’octubre i el 23 de desembre.

Foto: Centre de Desenvolupament Local /  Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]