hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha assumit aquest migdia la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes. La primera edil perpetuenca pren el relleu de l'alcalde de Polinyà, Javier Silva, com a màxima responsable d'aquest organisme durant un any. El nomenament de la nova presidència ha estat un dels punts de l'ordre del dia de l'assemblea de l'AMERC, celebrada aquest migdia a la Sala de Plens del Consistori de Santa Perpètua. A l'acte, també han assistit els alcaldes de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i de Sentmenat, Marc Verneda, i el regidor d'Economia de Palau-solità i Plegamans, Sergi Plaza, i el tercer tinent d'Alcaldia de la Llagosta, Jordi Jiménez, que han excusat els seus respectius alcaldes. També han pres part altres regidors i regidores dels municipis de l'AMERC a més de personal tècnic.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, i presidenta de l'AMERC durant els propers dotze mesos, ha proposat a l'associació nous reptes centrats en la mobilitat amb projectes que afecten el territori com la millora de la B140, les oportunitats dels fons europeus Next Generation, les millores de la xarxa ferroviària i les noves oportunitats de la Terminal Intermodal de Mercaderies a la Llagosta. Isabel Garcia ha agraït el treball realitzat per l'Ajuntament de Polinyà durant el darrer any, i ha recordat que la presidència rotatòria ja ha passat per totes les Alcaldies, des de la constitució de l'AMERC l'any 2014. "Crec que hem de fer un balanç molt positiu d'aquests anys, perquè hem situat la cooperació territorial i entre administracions en el centre de la nostra acció política" ha detallat la primera edil perpetuenca que ha afegit que "sumar sinergies i cooperar sempre és positiu per afrontar els molts reptes plantejats".

Per la seva part, l'alcalde de Polinyà ha destacat projectes endegats per l'AMERC als últims mesos com els programes de transició energètica als polígons i la plataforma de venda online Compraprop. "Anem creixent en positiu", ha manifestat Javier Silva que també ha recordat el suport de la Diputació de Barcelona als diferents programes i ha desitjat molta sort i encerts en aquesta nova etapa a la presidenta entrant.

L'Assemblea ha coincidit en què els fons Next Generation i la mobilitat sostenible són els propers reptes a treballar per l'entitat. L'alcalde de Caldes, Isidre Pineda, ha destacat que l'entitat "està en un bon moment de forma i que ho fem recordant la nostra essència, de per que va néixer aquesta associació" i ha afegit que considera important el treball sobre la mobilitat i l'impuls del debat des de l'associació de les zones tarifaries, a més del repte de desplegar el programa Compraprop, que ha titllat com un projecte pioner a Catalunya i exemple de cooperació entre municipis, "del qual ens hem de sentir molt orgullosos".

Per la seva part, l'alcalde de Sentmenat, Marc Verneda, ha destacat que "hem creat un marc de treball amb molta confiança, tot i ser de partits polítics diferents, i pensaments i maneres de fer diferent, però tot i així hem trobat la clau de com treballar conjuntament, també gràcies al personal tècnic, i això està donant els seus fruits, tenim projectes molt enriquidors i els hem de continuar treballant".

El tercer tinent d'alcalde de la Llagosta, Jordi Jiménez, ha destacat que l'estació intermodal al seu municipi "pot ser una gran oportunitat, no només per a la Llagosta, si no per a tots els polígons del voltant i que portarà molta feina directa i sobretot indirecta", mentre que el regidor d'Economia de Palau, Sergi Plaza, "crec que la pandemia ens ha fet replantejar moltes coses però també ens ha donat oportunitats i formes noves de fer les coses que també serà una via per innovar i destacar els projectes fets tot i ser un any complicat".

La presidència de l'AMERC és rotatòria i de caràcter anual i amb aquest nou relleu s'inicia un segon cicle, després que tots els ajuntaments de l'ens hagin exercit aquesta responsabilitat, en ordre determinat pel nombre d'habitants de cada població.

L'Associació va néixer l'any 2014 i està formada pels municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. L'entitat té com a objectiu potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació dels sis municipis i abasta un territori de 109 km2 amb una població de més de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons amb unes 3.500 empreses i més de 50.000 llocs de treball.

 

Foto: Assistents a l'assemblea de l'AMERC d'aquest migdia / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]