hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de juny amb un total de 1.537 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 100 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 6,1%. Segons informa l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local, aquest descens correspon a l’habitual ascens de la contractació durant l’estiu que aquest any ha estat major que l’any 2020. Cal també tenir en compte que durant els últims mesos s’ha produït una obertura de l’activitat econòmica.

Si s’analitzen les dades per perfils, l’atur intermensual ha disminuït de manera generalitzara però en major mesura en el col·lectiu masculí, que ha descendit un 8,5%, i en les persones menors de 29 anys, amb una davallada del 15,1%. A Santa Perpètua, els treballadors dels serveis i els perfils provinents de la construcció i el sector industrial també han experimentat un descens de l’atur.

Sobre el balanç interanual, l’Observatori afirma que al juny hi ha 172 persones aturades menys que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 10,6% menys de desocupats que al juny de l’any passat. Desenvolupament Local explica que, amb aquesta variació, Santa Perpètua es troba més a prop de recuperar els nivells d’aturs anteriors a la pandèmia.

Les persones afectades per expedients de regulació de l’ocupació figuren en el conjunt de demandants d’ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes de juny, era de 3.815 persones, un 7,3% menys que fa un any. Això es produeix per la millora de la situació sanitària des de febrer del 2021 i l’obertura de l’activitat econòmica. L’Observatori estima que hi ha unes 1.800 persones, dins d’aquest grup, que es troben en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

El juny és el quart mes consecutiu de davallada de les demandes d’ocupació a Santa Perpètua, en termes intermensuals, respecte a l’inici de la pandèmia de la Covid-19. La xifra és de 498 demandants menys que el mes passat i es tradueix en una caiguda de l’11,5%.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]