hola

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament de lloguer per aquest any. L'objectiu del tràmit és donar resposta a les famílies que necessiten els ajuts per continuar vivint en el seu habitatge i evitar la vulnerabilitat imminent. Els ajuts estan adreçats a les persones físiques que siguin titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 4 de juny i s'ha de fer a l'Oficina Local d'Habitatge, sent aquesta la que tramita les sol·licituds en qualitat d'òrgan col·laborador de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Segons explica la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament, la finalitat dels ajuts és facilitar l'accés i la permanència en un habitatge de lloguer a la població que es troba en risc d'exclusió social. Per poder optar a la subvenció cal acreditar la residència legal a Catalunya i complir amb uns indicadors de renda específics.

Per poder accedir a l'ajut, les persones residents a la demarcació de Barcelona han de pagar un lloguer no superior als 800 euros mensuals. En el cas de les famílies nombroses o que acreditin discapacitat amb barem favorable aquest import límit està situat als 900 euros.

Les persones beneficiàries de les subvencions rebran ajuts d'entre 240 i 2.400 euros anuals, que variaran en funció de l'import que paguen de lloguer i l'esforç que representa pagar-lo en relació amb els ingressos. Per exemple, la subvenció serà del 20% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.

La resolució de les sol·licituds serà per concurrència competitiva segons la dotació pressupostària de la línia d'ajuts en un ordre que, en primer lloc, tindrà en compte les persones titulars d'un contracte de lloguer d'habitatge amb protecció oficial d'un promotor de caràcter públic o privat.

Per conèixer en detalls la convocatòria, així com els requisits econòmics per optar a l'ajut, les persones interessades s'han d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge. Aquesta realitza tots els serveis en matèria d'orientació, informació, tramitació de sol·licituds o ajuts i totes les tasques d'atenció, consulta i informació a la ciutadania del municipi. Per contactar amb l'oficina s'ha de trucar al telèfon 93 574 32 34 o escriure al correu habitatge@staperpetua.cat.

 

Foto: El tràmit s'ha de fer a través de l'Oficina Local d'Habitatge / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat
27 Maig 2024 11:47 - RedaccióL'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat

L'onzena edició de l'ElectroCat va cloure el 24 de maig amb molt bones valoracions per part de l’organització, [ ... ]

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]