hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de març amb un total de 1.714 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, sis aturats més que el mes anterior, que representa un increment del 0,4%.

Segons informa l'Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local, és el quart mes consecutiu en què es registren increments de la desocupació al municipi, tot i que cal destacar que el ritme de creixement s'ha reduït en la darrera variació interanual. Una de les causes d'aquesta reducció és el relaxament de les mesures de contenció de la Covid-19 abans i durant la Setmana Santa. Aquest fet ha permès recuperar una part de l'ocupació per l'augment dels contractes laborals.

La tendència de l'atur a Santa Perpètua difereix de la tendència en els àmbits supraterritorials. Al Vallès Occidental i Oriental, l'atur baixa en mig punt percentual i a la demarcació de Barcelona ho fa un 1,2%.

Si s'analitzen les dades per perfils, l'atur intermensual s'ha incrementat entre les dones en un 0,8%, els majors de 45 anys en un 1,6% i en persones amb formació secundària en un 1,0%. També ha crescut en els perfils ocupacionals de baixa qualificació (+2,3%) i en els operadors de maquinària (+1,9%). En canvi, descendeix l'atur entre el col·lectiu jove en un 2,2%, en persones amb estudis postsecundaris en un 4,1%, en els perfils ocupacionals qualificats en un 2,1% i en el personal dels serveis en un 1,4%.

L'Observatori estima que hi ha unes 2.500 persones en ERTO

Sobre el balanç interanual, l'Observatori afirma que al mes de març hi ha 247 persones aturades més que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 16,8% més d'aturats que al març de l'any passat. És una xifra elevada, tot i això, el pes relatiu de l'atur interanual descendeix respecte al mes de febrer, que era d'un 25,2% més que el mateix mes de l'any passat. La xifra d'atur interanual de Santa Perpètua de Mogoda és similar a la de l'àmbit comarcal, amb valors que oscil·len una pujada del 17%. La dada del municipi se situa a 3,8 punts percentuals per sota del valor provincial i a 4,5 punts del valor del país.

L'ascens de l'atur respecte a l'any passat és transversal, però hi ha una major incidència en les persones de més de 45 anys (+19,6%), els perfils amb formació obligatòria (+19,4%), els operadors de maquinària (+21,1%) i els treballadors no qualificats (+20,5%).

Les persones afectades per expedients de regulació de l'ocupació figuren en el conjunt de demandants d'ocupació, ja que no són considerades com persones aturades. Aquest col·lectiu, en acabar el mes de març, era de 4.509 persones, un 147,5% més que fa un any. L'Observatori estima que hi ha unes 2.500 persones, dins d'aquest grup, que es troben en situació d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Al mes de març, s'ha produït la primera davallada del nombre de demandes d'ocupació en termes intermensuals a Santa Perpètua de Mogoda respecte a l'inici de la pandèmia. La xifra és de 136 demandants menys des de l'any passat, el que significa una caiguda del 2,9%.

 

Foto: Edifici de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]