hola

Durant el segon semestre de 2020 es van constituir a Santa Perpètua 18 noves empreses, tres més respecte al mateix període de l'any anterior. El municipi lidera la constitució de noves societats mercantils a l'Eix de la riera de Caldes. En aquest territori s'han creat 61 societats noves entre l'1 de juliol i el 31 de desembre de 2020, segons informa l'Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local amb dades obtingudes a través del Registre Mercantil. El 24,6% del total de les noves empreses s'han ubicat en polígons industrials, la resta ho ha fet en espai urbà (75,4%).

L'observatori assenyala que el 2020 ha estat un any atípic a causa de l'expansió de la pandèmia de la Covid-19, fet que ha tingut una repercussió més que evident sobre el teixit empresarial arreu del país. En aquest sentit, durant el primer semestre de l'any es van deixar de constituir un terç de noves societats en comparació amb el semestre equivalent de 2019. En finalitzar el segon semestre de 2020, aquesta dinàmica es manté, i es constitueixen un 20,8% menys d'empreses respecte al segon semestre de l'any anterior, 16 societats menys.

La caiguda més rellevant es produeix al mes de novembre amb un descens del 37,5%. L'expansió de la tercera onada de la Covid-19 condueix a una paralització de la campanya de Nadal, "fet que dificulta la recuperació de l'activitat econòmica i la reactivació del mercat de treball, així com les perspectives empresarials", segons expressa l'Observatori.

La gran majoria de noves societats constituïdes durant el segon semestre de l'any es dediquen al sector de la construcció i a les activitats immobiliàries (16 empreses). El segon sector amb més creació de societats són els serveis avançats, serveis a les empreses i les activitats professionals (11 societats noves). Les altes empresarials del sector del comerç cauen gairebé un 39,1% (9 empreses menys), principalment per la davallada del comerç a l'engròs, que registra un 61,5% d'altes menys respecte el segon semestre de 2019, mentre que en el comerç al detall, la caiguda és del 10%.

De les 61 societats mercantils creades durant el segon semestre de 2020, cal destacar que s'incorporen dues empreses de nivell tecnològic mitjà alt, una indústria farmacèutica i cosmètica a la Llagosta i una indústria metal·lúrgica a Santa Perpètua de Mogoda.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]